Hirdetés

Lifebook T4210: több mint tábla-PC

A Fujitsu Siemens a Lifebook T szériában egy újabb, noteszgépként és tábla-PC-ként egyaránt használható (az angol által convertible-nek nevezett) modellt vezetett be. Akárcsak elődjébe, úgy a T4210-be is csúcstechnológiát csomagolnak. A 12,1 colos, 1024x768 pixel felbontású kijelzővel ellátott notesz az Intel Centrino Duo platformjára alapoz, ennek megfelelően 1,66–2 GHz-en futó Core Duo processzor és egyúttal a grafikáról is gondoskodó 945GM chipset kerül bele. A rendszermemória két, legfeljebb 4 GB összkapacitású DDR2 modulból állhat, a merevlemez pedig típustól függően 40 és 80 GB közötti tárhelyet biztosít. Bár ebben a méretkategóriában gyakran csak külső optikai egységet lehet használni, a Fujitsu Siemens a beépítés mellett döntött, bár súlycsökkentés céljából a választhatóan DVD-író vagy DVD-olvasó/CD-író kombó meghajtót el is lehet távolítani.

A kommunikációt modem, Gigabit Ethernet, 802.11a/b/g vagy 802.11b/g Wi-Fi vezérlő és opcionális Bluetooth interfész segíti; a notesz egyéb csatlakozási lehetőségeit külön megvásárolható portreplikátor segítségével lehet tovább gyarapítani. A terepen való munkát segítik a kijelző tág betekintési szögei, a billentyűzet fröccsenő víz elleni védelme, míg a biztonságot TPM modul, többszintű jelszavas védelem, ujjlenyomat-leolvasó és Smart Card olvasó garantálja.

A Lifebook T4210 mérete 295 x 244 x 38 mm, tömege egy hatcellás (5200 mAh-s) akkumulátorral, optikai egység nélkül kevesebb mint 2 kilogramm, de a második (3800 mAh-s) akkuval sem haladja meg a 2,3 kilogrammot. Egy akkuval a rendszer legfeljebb 6,5 órán át működtethető, de két akkuval akár 11 órára nyújtható az üzemidő. Operációs rendszerként a Windows XP Tablet PC Edition kerül a kezes notebookra, melynek kezdőára nettó 2150 euró körül alakulhat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés