Hirdetés

IFA 2018: megnéztük a LG valódi LED "tévéjét", amiben tényleg van potenciál!

A vállalat nem akar lemaradni, és egy elég ütős megjelenítővel állt elő.

Az évek óta nyilvánvaló, hogy az LG az OLED képalkotási technológiába helyezte a bizalmát, hiszen a vállalat ennek az eljárásnak a motorja. Ők látják el panelekkel az egész piacot, és évről-évre képesek újdonságokkal előállni, elég csak a frissen bemutatott 8K OLED tévéjükre gondolni.

LG 175" valódi LED kijelző
LG 175" valódi LED kijelző [+]

Ennek ellenére a cég nyitott más megoldások irányába is. Ők is érzékelték, hogy a közelmúltban megjelentek az úgynevezett valódi LED kijelzők, ahol minden egyes pixel mögött egyedileg vezérelhető fénykibocsátó diódák kapnak helyet. A vállalat pedig reagált erre, és elkezdte az ilyen irányú fejlesztéseket is. Ennek eredményeként az IFA 2018 eseményen már elő is álltak saját valódi LED megjelenítőjükkel, amelyet sikerült is elkapni működés közben. A 175 hüvelykes képátlóval bíró, moduláris, azaz kisebb darabokból összeépített, 4K felbontású kijelzőt sajnos nem lehetett túlságosan megközelíteni, és konkrét technikai specifikációkat sem árultak el, így nem tudni, hogy mekkora a fénysűrűség, valóban végtelen-e a kontrasztarány, vagy milyen a színtérlefedettség.

Amit viszont láttunk, annak alapján azt kell mondanunk, hogy van kraft ebben az eljárásban. A színek ragyogtak, életerősnek, gazdagnak és valósághűnek tűntek. A fényerő megfelelő volt, és a mozgásmegjelenítés során sem tűntek fel anomáliák. Sajnos videót nem készíthettünk az eszközről, a fenti fotó is csak azért születhetett meg, mert véletlenül bekapcsolva maradt a kamera. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a valódi LED technológiának van létjogosultsága, a kérdés csak az, hogy sikerül-e majd kellően lecsökkenteni a pixeleket annak érdekében, hogy emberi méretű megjelenítőkkel is előállhassanak majd a piaci résztvevők, persze kellően nagy felbontás mellett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés