Hirdetés

Záporoznak a hordozható DVD-írók

Az optikai meghajtók piaca a komolyabb fejlesztések hiányában enyhén vegetál, azonban a Pioneer és az LG most felkavarja az állóvizet. A két vállalat összesen három vékony kivitelű, hordozható DVD-írót jelentett be, melyek elsősorban a netbookok mellé ajánlhatók.


LG GP08LU10 és GP08NU10 [+]

Az LG GP08LU10 és GP08NU10 típusú termékek kétféle színezést kaphatnak, burkolatuk a fekete és a fehér kombinációjára épül. A 400 grammos DVD-írók az USB port segítségével közvetlenül notebookhoz vagy számítógéphez csatlakoztatva azonnal használatra készek, mivel az áramellátásukat az USB csatlakozó biztosítja. A szolgáltatások között megtalálható a biztonságos adattárolást jelző SecureDisc technológia, valamint a LightScribe címkeírás. A készülékek a DVD-RAM-ot ötszörös, a DVD-RW-t, a DVD+R-t, illetve a DVD±R DL-t hatszoros, míg a DVD-R és a DVD+RW lemezeket nyolcszoros sebességgel írják.


LG GP08NU20 [+]

A fehér színben megjelenő LG GP08NU20 típusú DVD-írót már visszafogottabb formavilág jellemzi. A termék közel azonos paraméterekkel rendelkezik, mint a fentebb bemutatott modellek, azzal a különbséggel, hogy nem támogatja a LightScribe lemezgravírozó technológiát, továbbá a DVD+R médiákat nyolcszoros tempóban égeti.


Pioneer DVR-XD09J

A Pioneer DVR-XD09J szintén nem az extravagáns kinézetével szeretne hódítani. A fekete színű, egyszerű kivitelű modell 240 grammos tömeggel és 133 x 133 x 15 mm-es mérettel rendelkezik. Az USB felületre köthető hordozható DVD-író a DVD±R-t és DVD+RW-t nyolcszoros, a DVD±R DL valamint a DVD-RW lemezeket pedig hatszoros sebességgel képes írni.

Az LG frissen bejelentett modelljei még ebben a hónapban az üzletekbe kerülnek, a fogyasztói áruk 18 és 19 ezer forint közé esik majd. A Pioneer termékére még legalább egy hónapot kell várni, ennek a várható áráról még nem derült ki érdemleges információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés