Hirdetés

Az LG IPS4 monitorszériájával hadat üzen a TN+film paneles megjelenítőknek

A legtöbb felhasználónak TN+film paneles monitora van otthon, amely tény, hogy a TFT LCD monitorok első megjelenése óta sokat fejlődtek, de alapvető korlátain nem képesek túllépni. Sokan azonban egyre kevésbé tolerálják ezek gyenge színreprodukcióját és szűk betekintési szögeit, de a gyártók mintha ezzel mit sem törődnének, csak ontják magukból a különböző néven forgalmazott, de lényegében ugyanolyan megjelenítőket. Szerencsére viszont nem minden cégnél talált süket fülekre az igény, az LG egy ideje már árul elérhető árú kijelzőket IPS panellel (IPS5 család), és most egy újabb termékcsaládot jelentett be, amely állításuk szerint kiütheti a nyeregből a TN+film paneles megjelenítőket.

Az LG IPS4 monitorok a név alapján nem túl meglepő módon IPS (In-Plane Switching) panelt kapnak, amely egykoron a drága, főleg professzionális felhasználásra szánt eszközök ismérve volt, azonban az LG elérkezettnek látja az időt, hogy még több minőségi, mégis megfizethető monitort dobjon piacra.  Pontos specifikációt még nem közöltek az új család tagjairól, de a közlemény kiemeli a 178 fokos betekintési szögeket, a valósághű színeket és minden egyéb olyan tulajdonságot, amely kontrasztosan szembeállítható a TN+film panelekkel szemben. Ennek következtében komolyabb képszerkesztési és videovágási munkák is sikeresen elvégezhető rajtuk.

Persze az IPS technológiának is vannak gyengéi, ilyen például a TN-es monitorokhoz képest „lomhább” válaszidő, amely gyors képváltások esetén okozhat visszatetszést. Szerencsére ebből a szempontból is folyamatosan fejlődnek az IPS-es monitorok, az LG például az IPS4 szériában a Smooth Color Change technológiával próbálja kiküszöbölni a fent említett, kellemetlen mellékhatásokat. Sajnos a gyártó pontos vételárakat sem közölt, de állításuk szerint olyannyira megfizethetők lesznek az új jövevények, hogy bármelyik háztartásban megtalálhatják a helyüket. Mindez azt jelenti, hogy heteken belül a jelenleg futó IPS5 családnál olcsóbb IPS LG monitorok érkezhetnek a kínálatba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés