Hirdetés

Furcsa, fekete-fehér színezést kapott az LG top médialejátszója

Az optikai meghajtóval ellátott asztali médialejátszóknál a dizájnereknek nem sok terük marad, hogy kiéljék magukat, de azért ennek ellenére ebben a termékcsaládban is akad egy-két figyelemreméltó modell. Ezek közé tartozik az LG idei kínálatának csúcsmodellje, az 50 000 forintért már nálunk is megvehető BP740 típusjelzésű készülék is, amely érdekes, fekete-ezüst színezést kapott.

LG BP740
LG BP740 [+]

A készülék a BDXL és az SACD szabványon kívül minden ma használatos Blu-ray, DVD és CD lemezzel elboldogul, tehát értelemszerűen a 3D korongok sem okoznak neki problémát. A modell képes az alacsonyabb felbontású anyagok felskálázására is, a gyártó állítása szerint Ultra High Definition részletességűre is, de azért nagyon-nagyon meglepő lenne, ha ez a valóságban tényleg így lenne, hisz a tapasztalataink azt mutatják, hogy ily módon maximum megközelíteni lehet az UHD képminőséget.

A termékből nem hiányzik a különféle internetes alkalmazások futtatását és a böngészést biztosító okostévé rendszer. Azonban nem a tévékben idén bemutatkozó, webOS alapú megoldást kapta meg, hanem a korábbi, Netcast névre hallgató szoftvert. A Magic Remote mozgásérzékeny távvezérlővel is irányítható, DLNA minősítéssel rendelkező készülék rendelkezik beépített Wi-Fivel, hálózatba is köthető. Ellátták egy egyelőre különlegesnek számító, Private Sound Mode névre hallgató szolgáltatással is. Ennek segítségével a felhasználó a hangot kilőheti egy Bluetooth kompatibilis audioeszközre, tehát akár egy fülhallgatóra is akár, illetve egy megadott mobil készülékre. Azaz, ez utóbbi módszert választva nézhető úgy egy film, hogy a szobában teljes csönd van, a néző pedig egy fejhallgatón keresztül hallja a hangokat, ami egy okostelefonhoz, vagy tablethez csatlakozik, így nincs szüksége Bluetooth kompatibilis termékre, megteszi egy hagyományos füles is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés