Hirdetés

Az LG is fejest ugrik a virtuális valóságba

Az LG a virtuális valóságot korábban csak fél szemmel figyelte, de az idei MWC-n hirtelen kiderült, hogy nagyon is érdekli a céget ez a terület. A vállalat ezért rögtön két eszközt jelentett be, amelyek elsődlegesen a Samsung hasonló megoldásainak ellenfelei lesznek.

A LG 360 VR egy minimalista VR headset, amely rendkívül könnyű, egészen pontosan csupán 118 grammos, így elég szimplán egy egyszerűbb keretet használni a rögzítéshez. Jó hír, hogy a súlya nem akadályozza a tudását, mivel a két darab 1,88 hüvelykes kijelzője egyenként 960x720 pixeles képet kínál, ami egész kellemes pixelsűrűséget fog jelenteni a felhasználók számára.

LG 360 VR
LG 360 VR

Az LG koncepciójának előnye a kis tömeg mellett a melegedés problémájának megoldása, ugyanis például a Samsung saját Gear VR megoldásának ez a legnagyobb hátránya. Mivel az LG VR headsetjébe nem kell elhelyezni a telefont, annak melegedése egyszerűen nem jelent gondot. Ugyanakkor van helyette egy másik hátrány, mivel az egyetlen kompatibilis okostelefont, név szerint az LG G5-öt USB 3.0 Type-C interfésszel kell összekötni az LG 360 VR-rel, ami a késleltetés szempontjából már rosszabb a Samsung megoldásánál.

Érkezik az LG 360 CAM nevű VR kamera is, amely a Samsung Gear 360-hoz hasonló módon készíthet VR videókat.

LG 360 CAM
LG 360 CAM

Az LG megoldásának két oldalán két darab 13 megapixeles, 200 fokos látószögű kamera található. Az ezek által rögzített felvételeket microSD memóriakártya tárolhatja. Az alapcsomagban 4 GB-os tárhelyet kap a felhasználó, és arra 2K-s felbontású videók rögzíthetők. A termék működését egy 1200 mAh-s akkumulátor biztosítja, mindemellett a teljes vezérléséhez szükség van az LG G5-ös okostelefonra.

Az LG sajnos nem árulta el a fenti eszközök árát és megjelenési idejét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés