Hirdetés

CES 2012: egy milliméterre csökkentette idei tévéinek keretét az LG

2012-ben az LG számos újdonsággal fűszerezi egyébként is meglehetősen színes és sokrétű tévékínálatát. Korábban már kiderült, hogy ráncfelvarráson esik át  a Smart TV rendszer, új generáció érkezik a mozgásérzékeny Magic Motion távirányítókból, és persze ott az óriási OLED, illetve szintén hatalmas Ultra Definition felbontású tévé is.

LG LM8600
LG LM8600

Meglepő lett volna, ha a pont dizájnban nem mutatnak fel semmit; azon a területen, ahol a koreai konszern hagyományosan a kísérletezőbb kedvű piaci résztvevők közé tartozik. Az új formatervezési irány a Cinema Screen névre hallgat, és a vonalba tartozó modellek talpa is már meglehetősen egyedi. Ám ennél sokkal látványosabb, hogy sikerült a keretek vastagságát egy milliméteres "vastagságra" csökkenteni.

E készülékek megkapták a fent említett technológiákat, illetve a Dual Play névre hallgató eljárást. Ez utóbbi egy polarizált szemüveg segítségével lehetővé teszi hogy a felhasználók ugyanazon a tévén két, teljesen különböző képet lássanak a hagyományos, osztott képernyős megoldással szemben. A szintén újdonságnak számító, 3D Sound Zooming technológia pedig a képernyőn aktuálisan megjelenített különböző objektumok helyével és mozgásával szinkronizált hangot produkál. E készülékek is egyébként a tavaly már felfuttatott passzív polarizációs képalkotási eljárást használják a háromdimenziós tartalmak megjelenítéséhez. Ezzel kapcsolatban is beszélhetünk újdonságokról, hiszen bemutattak három új szemüveget, amelyek mindegyike 20 százalékkal könnyebb elődeinél. Arról sajnos nem szolgált információval az LG, hogy az új, vékony keretű modellek, illetve a szemüvegek mikor és mennyi pénzért lesznek elérhetőek Magyarországon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés