Hirdetés

Bemutatkoznak az idei Panasonic LCD tévék

Korábban már írtunk néhány 2012-es Panasonic plazmáról, és most, hogy Hamburgban bemutatták az európai piacra szánt modelleket, itt az apropó, hogy az LCD tévékre is vessünk néhány részletes pillantást. A termékekbe két kivételtől eltekintve a LED-es háttérvilágítású IPS (In Plane Switching) panelt építettek a tervezők, amelynek köszönhetően a szellemképet és az utánhúzást gyakorlatilag el lehet felejteni, a betekintési szöget pedig állítólag sikerült 178 fokig feltornázni vertikálisan és horizontálisan egyaránt.

Panasonic WT50
Panasonic WT50

A termékek megkapták a Viera Connect rendszert, ami a Panasonic felhő alapú tartalomszolgáltatása. Ez gyors hozzáférést biztosít az egyre növekvő számban elérhető online alkalmazásokhoz. Ezeken a modelleken például akár tévénézés közben is kapcsolódhat a felhasználó a közösségi oldalakhoz, és a Viera Remote App távvezérlő-alkalmazás segítségével többképernyős rendszert is kiépíthet, melyben a mobiltelefon, vagy a táblagép, illetve a tévéképernyő műsorát tetszés szerint, egyetlen ujjmozdulattal áthelyezheti. Sőt, ennek létezik egy Pro verziója is, amely a WT50 szériába került bele. Ennek segítségével az aktuális tartalom egyszerűen áthúzható a televízióról a tabletre vagy a mobiltelefonra, és ott nézhető tovább.

A WT50 sorozat a Smart Viera család zászlóshajója, amely a 42 hüvelykes TX-L42WT50 mellett két nagyobb készüléket is magában foglal, a 47 hüvelykes TX-L47WT50 és az 55 hüvelykes TX-L55WT50 személyében. Ezek panelje képes a sztereó 3D tartalmak megjelenítésére, illetve 2D-3D konverzióra, továbbá 1600 hertzes letapogatást alkalmaz a gyors akciójelenetek felbontásának növelése, valamint az egyenletes, kontrasztos kép előállítása érdekében. A félhold alakú talprészen nyugvó, rendkívül vékony, fémkeretbe zárt házba egy Dual Core Pro4 kétmagos processzor került. A tervezők nem spórolták ki a termékből a beépített mélynyomót sem. Ez egyébként a V-Audio Pro Surround hangrendszer szerves része, mely nyolc hangszóró bevetésével próbálja megteremteni a lehető legjobb hangélményt. Természetesen a sorozat tagjai rendelkeznek integrált médialejátszóval és képesek az USB-n keresztül csatlakoztatott adattárolóra, illetve az SD szabványú memóriakártyára rögzíteni a digitális adásokat. A képminőségért az Infinite Contrast, illetve a Clear Panel Pro technológia felel.

Panasonic DT50
Panasonic DT50

A keskeny fémkeretű darabokat magában foglaló DT50 is ígéretes szériának tűnik. Ide egy 42 (TX-L42DT50), egy 47 (TX-L47DT50) valamint egy 55 (TX-L55DT50) hüvelyk képátlójú televízió került. Ezekbe is az 1600 hertzes letapogatással dolgozó sztereó 3D-s IPS paneleket épített a gyártó, amely természetesen lehetővé teszi a kétdimenziós tartalmak térhatásúvá konvertálását. A V-Audio Pro Surround hangrendszer, illetve a Viera Connect sem hiányzik. Emellett a DT50-es termékek is megkapták a DLNA tanúsítványt, illetve képesek a külső merevlemezekre felvenni a műsorokat.

Az ET50 két méretben kerül majd a boltok polcaira (42 hüvelykes TX-L42ET50, illetve 47 colos TX-L47ET50). A sztereó 3D-s IPS panel innen sem hiányozhat, viszont ezek már csak 800 hertzes letapogatást alkalmaznak. A jó képminőség érdekében ellátták őket a Clear Panel, valamint a Brilliant Contrast névre hallgató eljárásokkal. A DLNA kompatibilis tévék szintén lehetővé teszik a műsorok rögzítését, illetve a Viera Connect rendszer sem hiányzik belőlük.

Az ET5 család négy tagja mindenképpen az újdonságot képviseli a Panasonic termékek sorában. Ezek ugyanis a passzív, polarizációs képalkotási eljárással varázsolják a kijelzőre a háromdimenziós tartalmat. Az IPS LED paneljük 300 hertzes letapogatással dolgozik, ám ezenkívül minden paraméterükben megegyeznek az ET50-es testvéreikkel.

Panasonic ET5
Panasonic ET5

Az E5 sorozat már egyértelműen a középkategóriát képviseli. A 32 colos TX-L32E5 mellett egy 37, egy 42, illetve egy 47 hüvelykes megoldás található meg ebben a termékcsaládban. Ezek is Full HD felbontást kínálnak de már csak 150 hertzes letapogatással (a legkisebb csak 100 hertzet produkál), viszont a Viera Connect innen sem hiányzik, sőt, a Clear Panel és Brilliant Contrast technológiák e szériába is bekerültek. Itt azonban már nem biztosított a műsorok rögzítése.

A belépő szintet idén az X5 tagjainak tartogatták. Ide három kisméretű, alapvetően második tévének szánt modell került. A 32 hüvelykes TX-L32X5 maximum 720p-s felbontásra képes, viszont a médialejátszó nem hiányzik belőle, és a tervezők High Contrast technológiával is ellátták a LED-es háttérvilágítású IPS panelt. Ugyanez igaz a TX-L19X5 típusjelzésű televízióra azzal a kiegészítéssel, hogy ennek képátlója mindössze 19 hüvelyk. Az első félév utolsó darabja a 24 colos TX-L24X5, amely némileg meglepő módon képes a Full HD-s felbontás megteremtésére, de ennél több extrát nem kínál. Az árakról egyelőre nem szolgált hivatalos információval a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés