Hirdetés

Megmutatta az első hajlítható notebookot a Lenovo

A ThinkPad X1 családba érkező újdonságot egyelőre csak megcsodálni lehet, de 2020-ban meg is fog jelenni.

A Lenovo szerint a hajlítható lesz a jövő, mármint a kijelző szempontjából, ugyanis a cég megmutatta az első hajlítható notebookot, amely a ThinkPad X1 család része lesz valamikor 2020-ban. A távoli megjelenés miatt olyan sokat még nem lehet tudni a gépről, de az alábbi videón látszik a lényege.

A Lenovo egyelőre név nélküli, Windows operációs rendszerrel érkező megoldásában Intel processzor lesz, de nem tudni, hogy milyen, azt viszont nem titkolják, hogy a 13,3 hüvelykes, 1920x1440 pixeles, érintésérzékeny OLED kijelzőt az LG gyártja, és tulajdonképpen ezt lehet majd félbehajtani. Persze ilyenkor a megjelenítő méretének a fele kvázi elvész, hiszen valahol meg kell jelennie a virtuális billentyűzetnek, de ha szükség lenne a teljes munkaterületre, akkor visszahajtva a kijelzőt, akár egy külső billentyűzettel is használható a tabletté változó masina.


[+]

A képeken, illetve a videón nem látszik, de a Lenovo egy dokkolót is tervez az érkező mobil géphez, amivel üzleti szinten, akár több monitorral összekapcsolva is használható lesz a termék. Többet csak később árul el róla a gyártó, talán már az idei Computexen is, de a megjelenést tekintve a 2020-as esztendő a céldátum.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés