Hirdetés

Tűzveszélyes LCD-PC-ket hív vissza a Lenovo

A Lenovo bejelentette, hogy számos korábban forgalomba hozott ThinkCentre M70z és M90z jelzésű LCD-PC hibás tápegységet tartalmaz, ezért cserére szorulnak. A masinákat a vállalat elég régóta forgalmazza, de eddig csak egy tűzeset történt, illetve egy elfüstölt termékről érkezett beszámoló, azonban személyi sérülés szerencsére (még) nem következett be. A cég közleménye szerint nagyjából 50 500 termék érintett a hibában, melyeket az előző esztendő májusa és az idei év januárja között értékesítettek.

Lenovo ThinkCentre M70z és M90z Lenovo ThinkCentre M70z és M90z
Lenovo ThinkCentre M70z és M90z [+]

A vállalat arra kéri a ThinkCentre M70z és M90z termékek tulajdonosait, hogy ellenőrizzék a hátul található matricán az MFG Date részt. Ha az ott található három-, vagy négyjegyű kód 001-012, 101-112, 1001-1012 és 1101-1112 közé esik, akkor hibás termék van a felhasználó birtokában. A Lenovo létrehozott egy weboldalt a termékek visszahívásának megkönnyítésére. A felhasználó ezen belül intézheti a procedúrát, emellett itt is ellenőrizni lehet az adott PC-t a négyjegyű típusszám és a szériaszám alapján.

A hibás termékek használata veszélyes, így a beazonosítás után a felhasználó kerülje a gépek bekapcsolását, mivel a tápegység bármikor túlmelegedhet. A cserével kapcsolatban a Lenovo természetesen bővebb tájékoztatást ad a fentebb linkelt weboldalon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés