Hirdetés

CES 2012: Lenovo IdeaCentre A720 – All-in-One kicsit másként

A héten szinte mindegyik Lenovo újdonságot egyenként végigvettük, már csak egyetlen említésre méltó termék maradt ki a CES áradatból, név szerint az IdeaCentre A720 egybeszámítógép. Megjelenése némileg eltér az átlagos All-in-One formavilágtól, olyannyira, hogy a gyártó állítása szerint ez a világ legvékonyabb 27 hüvelykes AIO-ja, a kijelző vastagsága mindössze 24,5 mm. Persze a komponenseknek csak helyet kellett valahol találni, jelen esetben a talpba lettek integrálva, így első ránézésre egy „átlagos” monitor benyomását is keltheti.


[+]

Pedig a burkolat alatt messze nem átlagos konfiguráció duruzsol, a hírek szerint Intel Sandy Bridge Core i7 processzor és 8 GB memória képzik a gép gerincét, amihez 1 TB merevlemez (vagy opcionálisan SSD) és slot-in rendszerű Blu-ray olvasó kapcsolódik. A megjelenítésre sem lehet majd panasz, amit elméletileg egy 2 GB-os diszkrét NVIDIA videokártya fog maradéktalanul kiszolgálni. Az A720 legérdekesebb pontja mégis a 27 hüvelykes megjelenítő, mely 1920x1080 pixeles felbontással rendelkezik.

A keret nélküli panel 10 pont egyidejű érzékelésére alkalmas, így akár több felhasználó egyszerre is tapogathatja a monitort. Ezt a lehetőséget a Lenovo mindenféle egyedi szoftverrel próbálja még jobban kihasználni az IdeaTouch nevű, érintés optimalizált alkalmazásokat és játékokat tartalmazó mellékelt gyűjteményével. További kényelmi funkció, hogy a kijelző pozíciója különösebb erőkifejtés nélkül -5 és 90 fok között állítható, vagyis akár az asztal síkjával párhuzamos állásba is hajtogatható, így olyan hatást keltve, mintha egy hatalmas tabletet használnánk.

A Lenovo IdeaCentre A720 magyarországi megjelenése valamikor nyár közepén, az év második felében várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés