Hirdetés

A Lenovo leleplezte első AR headsetjét

A kínai vállalat egy teljesen új terméksorozatot indít ThinkReality néven, amelynek első fecskéje az üzleti felhasználásra szánt A6.

Nem is olyan sokkal a HoloLens 2 bemutatása után egy újabb nagy gyártó jelentette be a kifejezetten üzleti felhasználásra szánt AR headsetjét, a Lenovo ThinkReality A6 névre keresztelt modell ráadásul nem csak egy új eszköz, hanem a vállalat egy teljesen új termékcsaládjának első modellje.


[+]

A fejlesztés két külön számítási egységgel operál, a szemüvegben – hivatalosabban HMD-ben, ami magyarul leginkább fejen hordható kijelzőt jelent – egy Intel Movidius VPU teljesít szolgálatot, míg a munka másik felét egy övre csatolható, Android Oreo rendszert futtató külső modul végzi. A mindössze 380 grammos headsetről egyelőre nem sok információ derült ki, annyit azonban lehet tudni, hogy a környezet megfigyelése egy 13 megapixel felbontású RGB kamera és két halszemoptikán keresztül történik, a felhasználó pedig szemenként egy, Full HD felbontású, részben átlátszó kijelzőről olvashatja le a megjelenített tartalmakat. Az irányítás mozgásérzékelős 3DoF kontrollerrel van megoldva, amely az eddig nyilvánosságra került videók alapján leginkább egy egyszerű távirányítóra hasonlít.

A Lenovo ThinkReality A6 várhatóan az év második felében kerül értékesítésre az érdeklődő vállalatok számára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés