Hirdetés

Lenovo IdeaTab S2110 tablet billentyűzetes dokkolóval

A Lenovo ígéretes tabletje, az IdeaTab S2110 először az idei CES alkalmával bukkant fel, azonban érkezése egészen mostanáig váratott magára, ugyanis az előző hónapban még az FCC-nél vendégeskedett. A tablet „különlegessége”, hogy a gyártó billentyűzetes dokkolót is mellékel hozzá, és mivel ARM alapokra épül, ezért nem titkoltan az ASUS Transformer sorozata ellen indítják útnak.


[+]

A 10,1”-es tablet IPS panelt kapott, ennek köszönhetően élénk színekkel és 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, felbontása 1280x800 pixel. Mögötte egy duplamagos, 1,5 GHz-en ketyegő Qualcomm Snapdragon SoC lapul 1 GB rendszermemória és 16 vagy 32 GB kapacitású adattároló társaságában. A Lenovo szerint beépített akkumulátora 10 órás aktív használatot vagy 30 napos készenléti üzemidőt biztosít. Hátlapi kamerája 5 megapixeles, autófókuszos, működését LED villanó segíti, de videohívások érdekében egy 1,3 megapixeles előlapi egység is helyet kapott. Vezeték nélkül alapesetben Bluetooth 4.0 és IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi kapcsolatokon keresztül képes kommunikálni, de igény esetén opcionálisan GPS és 3G modullal is igényelhető a tábla. Fedélzetén előtelepített Android 4.0 operációs rendszerrel érkezik.


[+]

Az IdeaTab S2110 már önmagában is tetszetős darab, de teljessé a külön beszerezhető billentyűzetes dokkolóval válik. Ez a gombokon kívül tapipadot, további USB portokat, SD kártyaolvasót és plusz akkumulátort foglal magában, amely további 10 órányi üzemidőt biztosít, így a rögtönzött laptop töltés nélkül akár 20 óráig is képes elketyegni.


[+]

A Lenovo IdeaTab S2110 tablet hivatalos vételára 449 dollár, de a gyártó egy akció keretein belül a 16 GB-os modell árcéduláját 343 dollárra mérsékelte, amihez ha hozzávesszük az 56 dolláros dokkolót, akkor még mindig csak 399 dollárt kell a kasszánál hagynunk egy jól használható tablet-netbook hibridért – ezzel, ha teljesítményben nem is, de árban mindenképp életképes konkurenciát állítva az ASUS masináinak.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés