Hirdetés

Már megvásárolható a Lenovo IdeaPad K1

A Lenovo még az év elején mutatta be az IdeaPad termékcsalád tabletpiacra szánt versenyzőjét. A LePad önmagában nem minősült világrengető terméknek, de maga a koncepció az IdeaPad U1 dokkolóval kiegészítve egészen egyedinek bizonyult. A LePad azonban önmagában nem volt túlságosan combos gép, így a vállalat úgy döntött, hogy az IdeaPad K1 személyében piacra dob egy nagyobb teljesítményű tabletet.

A 10,1 hüvelykes újdonság 1280x800 pixeles natív felbontású, érintőképernyős kijelzővel dolgozik, a rendszer lelke pedig az NVIDIA Tegra 2-es lapkája lesz, ami 1 GHz-es magórajellel üzemel. Az LPDDR2 rendszermemória kapacitása 1 GB, az adatokat pedig 16 vagy 32 GB-os flashmemória tárolhatja. Ezenkívül a terméken van még IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, Bluetooth 2.1, egy 5 és egy 2 megapixeles webkamera, valamint az 1 wattos sztereó hangrendszer és az SD kártyákat kezelő kártyaolvasó sem hiányzik. A kimenetek tekintetében természetesen elérhető lesz a HDMI és az USB port is.

A 8-10 órás üzemidőt lehetővé tevő IdeaPad K1 érdekes tulajdonsága, hogy SIM kártya is helyezhető bele, ami nem megszokott szolgáltatás ilyen méretű tabletek esetében. Az operációs rendszer szerepét – nem túl nagy meglepetésre – az Android Honeycomb tölti majd be.

A 16 GB-os modell 500 dollárért vihető haza, ám a 32 GB-os modell egyelőre nem elérhető, így az ára sem derült még ki. Az IdeaPad K1 egyébként fekete és fehér színezés mellett is rendelhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés