Hirdetés

Lenovo: belépünk a globális szerverpiacra

A IBM korábbi PC üzletágának Lenovo csoport általi felvásárlásából létrejött cég új szervereivel a kis- és középvállalkozások igényeit próbálja kielégíteni. A bemutatott három torony- és két rackszerver x86-os processzorokra épül, melyekre a Microsoft Windows Server vagy a Novell SUSE Linux Enterprise Server operációs rendszer telepíthető.

A ThinkServer TS100 Tower és az RS110 Rack egyutas szerverek az Intel Core 2 Duo vagy Xeon 3000/3200 processzorait használják. A kisvállalkozásokat megcélzó rendszerek web-, mail-, fájl- vagy nyomtatószervernek ideálisak.

A középméretű vagy nagyobb cégeknek a kétutas ThinkServer TD100 Tower, TD100x Tower és az RD120 rackszerver termékek jelenthetnek megoldást. Az Intel Xeon 3000-es vagy 5000-es processzoraival felvértezett rendszerek ideálisak a komolyabb feladatokhoz, mint az adatbázis-alkalmazások vagy  a virtualizáció.

Minden ThinkServer rendszerhez jár a ThinkServer menedzsmentszoftver, mely a gyártó állítása szerint komoly szakmai felkészültség nélkül is jól használható. A csomag tartalmaz egy alapvető hardverkonfigurációs eszközt ThinkServer EasyStartup néven, a termékfrissítésekért felelős ThinkServer EasyUpdate-et és a gépek távoli felügyeletét biztosító ThinkServer EasyManage programot. A szerverek napszaktól független, 24 órás terméktámogatása a vásárlást követő 90 napig érvényes. A Lenovo anyagi ellenszolgáltatás fejében lehetőséget biztosít az előbb említett időtartam meghosszabbítására, amennyiben az ügyfél további kapcsolattartást szeretne kérni. A ThinkServer termékek a Lenovo üzleti partnereinél lesznek megvásárolhatók az idei év novemberétől, az árakról viszont még nem hoztak nyilvánosságra információt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés