Hirdetés

5 GHz-es Power6 processzor a középkategóriában

A Power6 processzor 5 GHz-es változata eddig csak az IBM csúcskategóriás Power 595 szerverének kiváltsága volt, mostantól viszont a legnagyobb eladási mutatókkal rendelkező, középkategóriás Power 570 család is rendelhető vele.

IBM Power 570

Megduplázták az egy node-ra eső processzormagok számát is, így a 4,2 GHz-es processzorokból 8, az 5 GHz-esből viszont csak 4 darab építhető be. Ez a lehetőség biztosítja a vásárlóknak, hogy egységnyi területen nagyobb számítási kapacitást halmozhassanak fel. A teljesen kiépített szerver négy node-ból állhat, amiben – 4,2 GHz-es processzorok esetén – összesen 32 darab processzormag dolgozhat. A beépíthető memória felső határa 768 GB lehet 400 MHz-es DDR2 modulokat felhasználva, háttértárolókból 24 SAS csatlakozású modell szerelhető be.

Az IBM a szoftverek területén sem tétlenkedik, jelenleg a PowerVM virtualizációs program új verziójának zártkörű bétatesztje folyik. Az új Active Memory Sharing technológia arra próbál megoldást nyújtani, hogy a processzorokhoz hasonlóan a virtualizált rendszermemória akár a partíciók között megosztva is elérhető legyen. A szoftver nyilvános változatának megjelenése jövő év első felében várható.

Az IBM System Director kiegészítőjeként az idei év utolsó negyedévének végén jelenik meg az Active Energy Manager új változata, ami lehetővé teszi a rendszeradminisztrátorok számára, hogy egy adott szerver által felhasználható energia maximumát meghatározzák. Ennek eredményeképpen ha egy alkalmazás futtatása több energiát igényelne, a program automatikusan visszaveszi a processzorok órajelét, így a fogyasztás csak a beállított maximum értéket érheti el. A szoftver monitorozó része ingyenes lesz, de a szabályzó funkcióért szerverenként 275 dollárt kell fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés