Hirdetés

A Lenovo „asztal PC” három metamorfózisa

Az idei CES-en találkoztunk először a Lenovo IdeaCentre Horizon 27 Table PC-jével, ami nem más, mint egy 27 hüvelykes érintőképernyőbe rejtett számítógép speciális, multimédiára és játékra kihegyezett kezelőfelülettel. Már akkor feltűnt a Gamma kódnevű projekt, ami kerekeken guruló kisasztalba integrálta a közel 70 centiméter átlójú érintőképernyőt. A hétvégén kezdődő New York-i Nemzetközi Kortárs Bútorkiállításon és Vásáron újabb terveket, amolyan inspirációt mutatnak be a bútorkészítők – vagy akár modderek – számára.

A kanadai Judson Beaumont a XXI. század gyerekszobájának fő elemét építette meg, amikor fának álcázott asztalkába építette a Lenovo óriástabletjét. Ez a kialakítás nagyszerű lehet például társasjátékokhoz vagy egy kis kifestőzéshez.

Az Input Creative Studio által készítet The Nest (vagyis A fészek) akkor kerül a középpontba, amikor a gyerekek már elmennek aludni, és előkerülhetnek a felnőtt játékok. A helytakarékos, gyomrában több más bútordarabot rejtő asztal tetejére integrált IdeaCentre Horizon 27 érintőképernyője igény szerint kibillenthető, vagy vízszintesen is használható játékokhoz, képek vagy filmek megtekintéséhez.

Talán a legérdekesebb az UM Projekt AT-UM elnevezésű műve. A készítő a kreatív alkotás, az együttműködés eszközét látja a háromlábú asztalban, ami vízszintesen, de akár tervezőasztalokhoz illően megdöntve is használható. Különlegessége, hogy a billentyűzetet és egeret rejtő fiók jobb- és balkezes használathoz is igazítható.

Aki kedvet kapott a saját verziója megépítéséhez, egyelőre csak a Lenovo webáruházából szerezheti be a 27 hüvelykes IdeaCentre Horizon 27 számítógépet. A Core i5-3337U processzorral, 8 GB memóriával, GeForce GT 620M grafikus alrendszerrel, 1 TB-os merevlemezzel, nyolccellás akkuval, Wi-Fi modullal, 720p-s kamerával, továbbá elektronikus dobókockával és két-két Air Hockey ütővel illetve joystickkel ellátott változat 1699 dollárba kerül, míg a Core i7-3537U processzorral és négy-négy játékvezérlővel szerelt verzió 1849 dollárt kóstál. Természetesen a Microsoft Windows 8 operációs rendszere fut rajtuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés