Hirdetés

Lencsevégen az DirectX 11-es API-t támogató Radeon

Testet öltött az új Evergreen család egyik legerősebb képviselője, mely igencsak méretesre sikeredett. A kiszivárgott képeken egy feketére festett monstrumot láthatunk, amely a múlt héten tartott rendezvény főszereplője volt. A fotókkal kapcsolatban az AMD nem mondott semmi érdemlegeset. A szóvivő mindössze annyi közölt, hogy bemutatón látott rendszerek tesztverziók, így lehetséges, hogy a kereskedelmi forgalomban már más lesz a kártyák kinézete.


Forrás: X-Bit labs

A teljesítmény mellett a felsőkategóriás Evergreen modell fogyasztása is előtérbe került az elmúlt napokban. Bár a hivatalos adatok a megjelenés napjáig úgy sem lesznek megerősítve, a rendezvényen résztvevő személyek számos hasznos információval látták el a világot. Az új Radeon hasonló maximális energiaigénnyel rendelkezik majd, mint a Radeon HD 4870 és 4890, ám terhelés nélküli állapotban a kártya elődeinek töredékét fogja fogyasztani. A pontos számokat ugyan nem ismeri senki, de a beszámolók alapján a hűtőventilátor nagyon visszaveszi a fordulatszámát, ami a zajszintre is pozitív hatással lesz. Mindezek egy több mint 2,5 TFLOPS-os teljesítménnyel rendelkező terméktől kifejezetten hízelgően hangzanak.


Forrás: X-Bit labs

Az Evergreen család többi tagja várhatóan az év végéig még hallat magáról. Az információk szerint a két GPU-t alkalmazó csúcsmodell, valamint az olcsóbb felső-középkategóriás verzió még karácsony előtt befut. Ezek árazásáról még nincs döntés, de konkurencia hiányában ne legyen kétségünk afelől, hogy az AMD-nek is vastagon fog majd a ceruzája.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés