Hirdetés

Lemeztelenítették a Sapphire Rapids kódnevű CPU-t

A procedúra során a még meg sem jelent fejlesztés tönkre is ment.

A Der8auer néven ismert német tuningos jellemzően végfelhasználóknak szánt processzorokra specializálódott, de most kivételt tett, és egy még meg nem jelent fejlesztést kupaktalanított. Konkrétan az Intel Sapphire Rapids kódnevű processzoráról van szó, amelynél a fémsapka eltávolításában kudarcot vallott a felhasznált céleszköz, amit persze nem is erre a modellre terveztek, így ez bocsánatos bűn volt.

A videóban látható felépítés lényegében megfelel annak, amiről már írtunk az elmúlt év nyarán. A magszám nehezen állapítható meg, de a figyelembe véve a nyolccsatornás memóriavezérlőt, ebből két-két csatornát ad majd a négy, tokozáson szereplő lapka, és ez alapján valószínűleg 15 darab processzormag van beépítve egy chipletbe. Ez azért is tűnik reálisnak mert a Sapphira Rapids kapcsán mindegyik pletyka 56-magos csúcsmodellről ír, és a kihozatal növelését jól szolgálja egy opcionálisan letiltható mag. Tekintve a lapka kiterjedését, erre mindenképpen gondolni kell a tömeggyártás során.

Nagy meglepetések nincsenek, mivel az Intel már elég sok dolgot elárult a Sapphire Rapids kódnevű processzorról. Igazából már csak a teljesítmény és az energiahatékonyság kérdéses, de ezek maximum a megjelenés után fognak kiderülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés