Hirdetés

Lehengerlően jól mutat a Dell Venue 10 7000 tablet, amihez billentyűzet is dukál

A Dell számos díjat bezsebelt a korábban bemutatott Venue 8 7000 típusú androidos táblagépével köszönhetően rendkívüli vékonyságának (6 milliméter) és Intel RealSense mélységérzékelős kamerájának. Nos a Dellnél tovább gondolták a koncepciót, és kiadták a 8,4"-es táblagép nagyobb testvérét, a főként üzleti célokra orientált Venue 10 7000-ret.


[+]

Noha a hardver, azaz az Intel Atom Z3850 SoC, a RealSense előlapi és a 8 megapixeles hátlapi kamera megegyezik a Venue 8-asban látottakkal, az új masina mégsem egyszerűen annak a felfújt változata, amibe 8,4"-es helyett egy 10,5"-es kijelzőt tettek – továbbra is AMOLED technológiával és 2560x1600-as kijelzőfelbontással. A legfontosabb újítás ugyanis, hogy az akkut és a hangszórókat nem a hátlap alá rejtették, hanem ezúttal egy hengeres részbe száműzték, ami megkönnyíti a tablet egy kézben tartását. Ez ötlet nem új és nem is eredeti, mondjuk úgy, hogy kölcsön vették a Lenovo Yoga tablettől, de jelentős eltérés ahhoz képest, hogy itt ezt nem aggattak rá semmiféle kihajtogatható kitámasztót.


[+]

Ehelyett inkább dokkoló csatlakozó funkcióval vértezték fel, azaz ezen keresztül kapcsolható hozzá a Dell kiegészítő billentyűzete, amivel kiegészítve a tablet hagyományos notebookokhoz hasonlóan használható, illetve hibrid gépeknek megfelelően ~360 fokban hajtogatható, vagy akár a készüléket fordítva belehelyezve egyszerű állványként is használható. Nem mellékesen megjegyeznénk, hogy az akku és hangszóró kiszervezése nem tette laposabbá az amúgy is vékony masinát, mivel a Venue 10 7000 vastagsága 6,2 milliméter – szemben a Venue 8 7000 hat milliméterével – ha a hengeres részt nem számoljuk.


[+]

Az Android 5.0s operációs rendszert futtató masina alapkiszerelésben 32 GB-os tárhellyel érkezik (microSD kártyával bővíthető) billentyűzet nélkül 500, billentyűzettel 630 dolláros áron. A vállalat által közreadott információ szerint később (USA-n kívüli országokban) elérhető lesz a 16 GB-os verzió, ennek ára viszont egyelőre ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Előzmények

Hirdetés