Hirdetés

Dell Venue tabletek Windows 8.1 és Android platformon egyaránt

A Dell termékkínálatának frissítését, bővítését jelentette be az elmúlt napokban. Abszolút újdonságként jelennek meg a cég portfóliójában a Venue névre keresztelt tabletek, amelyek között windowsos és androidos masinák egyaránt megtalálhatók. Utóbbival kezdve a sort, a Venue 7 és Venue 8 táblagépek nevüknek megfelelően 7 és 8 colos IPS érintőkijelzővel érkeznek, ám felbontásuk ennek ellenére egyforma: 1280x800 pixel.

Mindkét modellben az Intel Atom SoC dolgozik (előbbiben a Z2560, utóbbiban a Z2580) 2 GB rendszermemóriával és 16 GB belső tárolóval egyetemben, ami mellől a microSD kártyafoglalat sem hiányzik. Az Android 4.2.2 operációs rendszer futtató masinák között a méreten felül a kamerában lesz még eltérés: a kisebbik modell 3 megapixeles hátlapi és VGA felbontású előlapi fényképezőt kap, míg a nagyobbik variánsban 5 és 2 megapixeles egységek teljesítenek majd szolgálatot. Áruk a méret alapján növekvő sorrendben 149 és 179 dollár lesz, amit az opcionális 4G modem feljebb srófolhat.

Windows 8.1 operációs rendszerrel lesznek kaphatók a 8 colos HD IPS érintőkijelzős Dell Venue 8 Pro, valamint a 11 (pontosabban 10,8) colos Full HD-s, szintén IPS érintőkijelzős Venue 11 Pro masinák. A két windowsos modell közös pontja az operációs rendszeren felül a digitalizáló toll, valamint a TPM chip, de ezt leszámítva meglehetősen eltérő termékként foghatók fel. A Venue 8 Pro belsejét az Intel Atom Z3740D SoC alkotja, amihez 2 GB RAM-ot és 32/64 GB belső tárhelyet társítottak (microSD bővíthetőséggel), a konnektor nélküli életről pedig a 18 Wh-s akkumulátor gondoskodik. Ezt egészítették ki kétsávos Wi-Fi vezérlővel és Bluetooth 4.0 csatlakozási lehetőséggel, továbbá egy 5 és 1,2 megapixeles kamerával, valamint opcionálisan 4G modemmel.

Dell Venue 8 Pro
Dell Venue 8 Pro

Ezzel szemben a Venue 11 Próhoz akár haswelles Core i5 alappal is kérhető, 8 GB RAM-mal és 256 GB-os SSD-vel. Persze mindenből kérhető kisebb és kevesebb, így például a választék alján a Pentium 3560Y processzor lesz megtalálható, de akár Core i3 processzort is választhatunk 4 GB memóriával és minimum 64 GB-os SSD-vel. Megjegyzendő, hogy a Dell Venue 11 Pro is megvásárolható lesz atomos kivitelben Z3770 SoC-cal, 2 GB RAM-mal és 32 GB-os tárolóval. A kamerák ez esetben 2 és 8 megapixelesek lesznek, illetve alapfelszereltség a 30 Wh-s akkumulátor, a Bluetooth 4.0, az NFC és a kétsávos Wi-fi vezérlő, valamint a 4G WWAN modem itt is opcionális kiegészítőként van jelen. Apró adalék, hogy amennyiben vPro képes Intel Core i5 központi egységet választ a vásárló, úgy a Wi-Fi vezérlőből is jobbat kap, mely a dual band mellett a legújabb IEEE 802.11ac-s szabványt is támogatja.

Dell Venue 11 Pro
Dell Venue 11 Pro

Számos kiegészítő is megvásárolható lesz a 11-eshez, mint például a tokként is használható slim billentyűzet, a plusz akkumulátorral ellátott Dell Mobile Keyboard, valamint az asztali dokkoló, amin USB 3.0-s portok, képkimenetek és vezetékes Ethernet port várja a csatlakoztatható perifériák garmadáját.

A Dell Venue 8 Pro és 11 Pro kezdőára 299 és 499 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés