Hirdetés

Légzsákok notebookoknak

A légzsák elnevezés ugyan viccesnek tűnik, ám hasonló elven működő technológiával látta el két notebookját is az IBM. Az IBM ThinkPad R50 és T41 esetében alkalmazott rendszer célja, hogy egy esetleges földre esésnél megvédje az adatokat. A szabadalmaztatott technológia az Active Protection System (APS) nevet kapta.

Az APS részét képező szenzorok érzékelik, ha a készülék túlzott mértékben felgyorsul, ilyen eset például, ha egy notebook véletlenül a földre esik. Azért, hogy az adatvesztés ne történjen meg, a rendszer leállítja a merevlemez író-olvasó fejét, és addig, amíg nem érzékeli, hogy az eszköz újra nyugalmi helyzetben van, az adattároló nem működik. Az IBM elismeri, hogy az APS nem száz százalékos hatékonyságú, de néhány esetben bizony igen csak hasznos lehet.

Az IBM a ThinkPad R50-est egyébként egy 14 vagy 15 colos TFT-vel hozza forgalomba és a laptop egy kiegészítő akkumulátor segítségével akár tíz órás üzemidőt is elérhet. Néhány modellt a vállalat Intel Centrino technológiával és integrált IEEE 802.11a/b/g szabványú WLAN-nal kínálja. A ThinkPad R50 1529, míg a ThinkPad T41 1649 euróba kerül. Mindkét típus már kapható az Egyesült Államokban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés