Hirdetés

A Leap Motion meglovagolná a virtuális valóság hullámait

A Leap Motion neve ismerősen csenghet az olvasóink számára, hiszen a vállalat korábban már bemutatott egy olyan mozgásérzékelésre tervezett eszközt, amelyet több gyártó is licencelt, illetve mi is kipróbáltunk a PH!TV keretében.

Egy technológia azonban általában több helyen is bevethető, amire most a Leap Motion bizonyítékot is kínál, hiszen a cég a virtuális valóságot vizsgálta meg, abból a szempontból, hogy milyen innovatív módon lehetne bemeneti adatot szolgáltatni az efféle rendszerek számára.

A virtuális valóság ebből a szempontból amúgy is egy kényes terep. Ugyan a megszokott gamepad, vagy a billentyűzet és az egér párosa továbbra is adott, de probléma, hogy a különböző szemüvegek zártak, tehát nem lehet belőlük kilátni, illetve ha már innovatív megközelítéseket keresünk, akkor miért ne kezdenénk ezt a beviteli adatok újradefiniálásával.

A Leap Motion megoldása erre az emberi kezeket használja. Célravezető, hatékony, illetve hosszabb távon úgyis ezek bevetése volt a terv a virtuális valóság ösvényén. A vállalat koncepciója az eredeti érzékelőre épül, amit szimplán a virtuális valóság megteremtésére használt szemüvegre kell rögzíteni. Azután a rendszer képes lesz detektálni a kezeinket, amelyek így alkalmassá vállnak a vezérlésre. Elvben számtalan lehetőség adódik ezt az alkalmazásokba ültetni, amit a fenti videó részben szemléltet is.

Maga az eszköz már elérhető 20 dollárért, ami csupán egy rögzítőkeret a már meglévő Leap Motion mozgásérzékelőhöz, így utóbbi könnyen felszerethető az Oculus Riftre. A szoftveres rész még fejlődni fog. Természetesen a rendszer már most üzemképes, de később további optimalizálásokra van kilátás, amelyek javíthatják a működést.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés