Hirdetés

LaCie: építőkockák felnőttek számára

Az egyebek mellett hálózati csatlakoztatású és aszali tárolóeszközeiről ismert LaCie nemcsak a belbecsre, hanem termékei megjelenésére is kényes. Az F. A. Porsche dizájnstúdió által tervezett, arisztokratikus megjelenésű eszközök után a vállalat a francia Ora-Ito segítségével most ismét új színt csempész a számítástechnika bizonyos szempontból gyakran fantáziátlan világába.

A Brick néven megjelent termékcsalád darabjai nemcsak kinézetükben emlékeztetnek az építőkockákra, de szükség esetén éppen úgy egymásra is lehet rakosgatni őket. Az asztali változat egy 3,5 hüvelykes, 7200 rpm fordulatszámon üzemelő merevlemezt fogad, melynek pontos típusát nem tette közzé a vállalat, de azt lehet tudni, hogy a 160 GB-os modell puffere legalább 2 MB-os, a 250, 300 és 500 GB-os modellé pedig legalább 8 MB-os (azaz a későbbiekben növekedhet). Számítógépre a 11,2 x 18,8 x 4,4 cm-es egységek USB 2.0 porton kersztül csatlakoznak. A két kisebb tárkapacitású változat ventilátor nélkül is elboldogul, de a két nagyobba a biztonság kedvéért egy szabályozott fordulatszámú légcsavar került.

A 13 x 11,2 x 2 cm-es, mobil felhasználásra szánt tárolók 2,5 hüvelykes winchestert tartalmaznak, és két sorozatot képeznek: az egyik csak USB 2.0, míg a másik mind USB 2.0, mind FireWire interfésszel rendelkezik. Az 5400 rpm fordulatszámon dolgozó merevlemezek közül a 40 GB-os minimum 2 MB puffert vehet igénybe, a 80, illetve 120 GB-os modell pedig legalább 8 MB-tal gazdálkodik; természetesen valamennyi megelégszik a passzív hűtéssel.

A külső tárolókhoz nem szükséges speciális illesztőprogram, ezzel együtt a LaCie Windows és Mac OS rendszereken használható adatmentő és menedzsmentszoftvert is mellékel valamennyi típushoz. A Desktop Edition széria tagjai a tárhely függvényében 120-400 dolláros áron, a Mobile Edition család USB-s tagjai 100, 150 és 300 dolláros, a kettős csatolójú változatai pedig 120, 170 és 330 dolláros áron előrendelhetők; kiskereskedelmi forgalomba várhatóan december végén, illetve 2006 januárjában kerülnek. A termékekre Európában két év garancia érvényes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LaCie

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés