Külföldre kacsintgat a legnagyobb kínai tévégyártó

A Hisense neve nem ismeretlen Európában, hiszen a klímáik révén például sok magyar háztartásban jelen vannak. Azonban tévégyártóként ritkán gondol rájuk az ember. Pedig ezen a téren is meghatározónak számítanak, hiszen a tavalyi évben például nagyjából tízmillió televíziót értékesítettek, ami a globálisan a hetedik hely megszerzésére volt elég.

Hisense LTDN50K310RJP
Hisense LTDN50K310RJP

Az is igaz viszont, hogy a vállalat elsősorban Kínában vitézkedik, azonban a közelmúltban úgy határoztak, hogy a korábbinál intenzívebben próbálnak betörni a külföldi piacokra. Többek között a dallamos nevű, LTDN50K310RJP típusjelzésű, LED-es háttérvilágítást használó LCD televízióban bíznak. Az expanziós tervek olyannyira komolyak, hogy fejlesztésekor japán mérnökök és értékesítéssel foglalkozó szakemberek véleményét is kikérték.

A Full HD felbontású modell kontrasztaránya 5000:1, a betekintési szög horizontálisan és vertikálisan is 178 fok, míg a válaszidő 6,5 ms. A termék sztereó 3D-s anyagok megjelenítésére nem képes, és internetes tartalmak közvetlen elérését sem támogatja, ellenben lehetővé teszi a digitális adások rögzítését az USB porton keresztül csatlakoztatott merevlemezre. A leginkább a két évvel ezelőtti Samsungokra hasonlító készüléket első körben Japánban dobják piacra 1100 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés