Hirdetés

KT880 chipset szeptemberben?

A VIA KT880 legfőbb újdonsága, hogy kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkezik majd. Az elődök, az Apollo KT400A, az Apollo KT600 és az Apollo PT800 mind-mind a VIA FastStream 64 architektúráját használták. Ez ugyan jobban teljesített a tesztekben, mint az elődei, ám az nForce 2-vel már nem bírta az iramot.

Tény, hogy a VIA terméke olcsóbb, mint az nVidiáé, ám az is igaz, hogy a teljesítmény szóról még mindig mindenkinek az nForce 2 jut az eszébe. A VIA ezen szeretne változtatni, méghozzá a KT880-al, ugyanis e lapka feladata lesz, hogy megelőzze az nForce 2 Ultra 400-at. A KT880 egyébként a VIA utolsó Socket A-s chipsetje lesz; támogatni fogja a 200, a 266, a 333 és a 400 MHz-es FSB-t, valamint a DDR266-os, a DDR333-as és a DDR400-as memóriákat. A kétcsatornás memóriavezérlőt a VIA az Intel Pentium 4-es processzoraihoz készült PT880-as chipsetből vette át.

Érdekesek a ZDNet oldalán összegzett vélemények is. Richard Brown, a VIA marketingvezetője azt a véleményt fogalmazta meg: mivel a memóriavezérlőt a PT880-ból vették át, így kifizetődő e technológia "felkínálása" a Socket A-s platform számára is.

Michal Lisiecki, a VIA európai marketing-menedzsere ugyanakkor a múlt héten még úgy nyilatkozott, hogy egy kétcsatornás memóriavezérlő csak minimális teljesítménynövekedést okoz, viszont nagyon megnöveli a költségeket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés