Hirdetés

DDR400-as memóriákat tesztel a VIA

A tajvani vállalat és az Advanced Validation Labs (AVL) közösen végzi a tesztelést. A cél: a DDR400-as memóriák és a VIA chipsetjeinek tesztelése, azért, hogy ezen alkatrészek problémamentesen tudjanak egymással együttműködni.

A VIA által minősített tesztrendszer a DDR400-as modulok működését a PT800 és a KT600 referencia-alaplapok segítségével vizsgálja. A minőségbiztosítási célokat is szolgáló tesztelésben vannak mechanikai és szoftveres kompatibilitási vizsgálatok is. Arról nem szól a fáma, hogy mely memóriagyártók DDR400-as RAM-moduljait vonta be a projektbe a két vállalat.

Chewei Lin, a VIA termék-marketingért felelős alelnöke szerint a programmal elérhetik, hogy a jövőben a DDR400-as memóriák és a Pentium 4, illetve az Athlon XP processzorokat támogató chipsetes alaplapok együttműködése problémamentes legyen.

A Planet 3DNow! német internetes oldal információi szerint a VIA korábban már csinált ilyen tesztet a DDR333-as RAM-okkal és az akkor aktuális lapkáival is. A módszer egyébként nem új. A tajvani vállalat az Intel nyomdokaiba lépett, amely már évek óta vizsgálja és minősíti a különböző memóriákat a chipsetjeivel való együttműködés szempontjából.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés