Hirdetés

Kőtömbből kifaragott számítógépház nosztalgikus belsővel

A számítógépházak jellemzően acélból és alumíniumból készülnek, egyes alkatrészük esetleg fröccsöntött műanyag, de az egyedi számítógépek világában a modderek hajlamosak ettől jelentősen elszakadni. Láttunk már olyan házat, ami fából, hullámkartonból vagy éppen LEGO kockákból épült, azonban egy művész, Aram Bartholl inkább homokkövet választott alapanyagként.


[+]

Bár nem egy friss modding alkotásról van szó, de a furcsa asztali konfiguráció több szempontból is mondhatni kortalan. Az egyetlen kőtömbből kifaragott „ház” 500 x 600 x 400 mm-es kiterjedéssel bír, a tömegét viszont sajnos nem árulták el, de biztosak lehetünk benne, hogy nem az a klasszikusan könnyed utcai viselet. A kőkorszaki PC mai szemmel nézve stílusosan passzoló konfigurációt kapott, a kifaragott zsebekben egy 386DX40 rendszer lapul, amit egy jó öreg AT-s tápegység etet, az adatokat pedig egy floppy meghajtó szolgáltatja.


[+]

A retro dömpingnek viszont itt még nincs vége, az összkép egy PS/2 csatolós, az idők folyamán megsárgult billentyűzettel és egy fekete-fehér Goldstar (a Lucky-Goldstar ma LG néven ismert) monitorral válik teljessé, amin éppen a kor meghatározó játéka, a Prince of Persia fut, vagyis ez a kompozíció egy kőbe zárt időbuboréknak is tekinthető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés