Hirdetés

Korlátozza a Sony a PS Plus és Now kártyák beválthatóságát

Erre a lépésre az új PS Plus szolgáltatás bevezetése előtti visszaélések elkerülése miatt volt szükség.

Ahogy arról a Gamepodon már volt szó, a Sony hazánkban június 22-én indítja el megújult PlayStation Plus szolgáltatását, amely három előfizetési csomaggal tesz elérhetővé rengeteg playstationös játékot. A 2700, 4200 és 5100 forintos havidíjjal elérhető Essential, Extra és Premium csomagok tartalmát korábban már részleteztük, az viszont viszonylag új infó, hogy a szolgáltatás bevezetése előtt a Sony korlátozza a jelenlegi PS Plus és PS Now feltöltőkártyák aktiválását, ezzel is megelőzve a tagsághalmozást.

A jelenlegi PS Plushoz tartozó feltöltőkártya
A jelenlegi PS Plushoz tartozó feltöltőkártya [+]

Az átálláskor a jelenlegi PS Now előfizetők automatikusan PS Plus Premium tagokká válnak, míg az olcsóbb PS Plus-osok tagsága automatikusan Essential csomagra változik. Abban az esetben, ha valaki mindkét szolgáltatás esetében aktív tagsággal rendelkezik, az illető a továbbiakban PS Plus Premium előfizetővé válik, a két korábbi csomag közül a hosszabbal megegyező időtartamra.

Bizonyára sokan gondolkoznak úgy, hogy ha most betáraznak PS Now feltöltőkártyával, akkor olcsóbban megússzák a PS Plus Premium tagságra való átállást, a Sony viszont ezt úgy próbálja megakadályozni, hogy az említett dátumig csak azok válthatják be korábban már megvásárolt kódjaikat, akiknek nincs élő előfizetésük. Az átállást követően beváltáskor annyi időre szóló Premium tagságot ér majd a kód, amennyit az eredeti árából kapnánk, ehhez kapcsolódóan a Sony az 1 hónapos PS Plus kártyát hozta fel példaként, melynek kódját beváltva 3 heti PS Plus Extra előfizetést kapunk fiókunkra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés