Hirdetés

Egyre szomorúbb a Red Dead Redemption sorsa

Ha valaki nem rendelkezik a játékot natívan futtató konzollal, mostanra már csak az Xbox visszafelé kompatibilitásában bízhat.

Nagyjából 12 éve már annak, hogy megjelent a Red Dead Redemption a PlayStation 3 és az Xbox 360 konzolokra, ráadásul a kasszáknál is jól teljesített, ami meggyőzte a fejlesztőket a második rész elkészítéséről.

A fentiek alapján bátran állíthatjuk, hogy igazi klasszikusról van szó, amelynek egyre szomorúbb a sorsa, ugyanis eltűnt a szóban forgó cím a PlayStation Plus (régebbi néven PlayStation Now) felhőalapú játékszolgáltatásból. Az okokat a Sony és a játékot fejlesztő Rockstar Games sem ecsetelte, de valószínűleg az áll a háttérben, hogy a PlayStation 3-ak lassan eltűnnek a szolgáltatás mögötti szerverekből, és a Red Dead Redemption azon játékok egyike, amely nem képes futni a PlayStation 4 és 5 visszafelé kompatibilitást biztosító üzemmódján. Ilyen formában nem válik az előnyére, ha az újabb gépek átveszik az uralmat Sony szerverein belül.

Ezzel a Red Dead Redemption már csak az Xbox visszafelé kompatibilitását biztosító rendszerével működik valamilyen modern konzolon (Xbox Series S és X, illetve Xbox One konzolcsalád). Hibátlan élmény azonban a Microsoft rendszerein sem jár, mivel vannak kisebb gondok az emulátorral. A legjobb megoldás tehát megtartani az Xbox 360-at vagy a PlayStation 3-at, amelyeken természetesen továbbra is lehetséges a natív programfuttatás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés