Hirdetés

Korábban érkezik az ULI legújabb AMD-s chipsetje

A DigiTimes értesülései szerint az ULI legújabb, a tajvani Computexen is bemutatott M1697 alaplapi vezérlőchipje már július elején nagy darabszámban kerülhet le a gyártósorokról, holott a vállalat korábbi nyilatkozatai alapján eredetileg októberre várták a tömeggyártás kezdetét.

Az M1697 kedvező árú egychipes megoldást jelent az AMD egy- és kétmagos processzoraihoz, függetlenül attól, hogy azok Socket 754, 939 vagy 940 foglalatba illeszkednek-e. A lapka öszesen 20 PCI Express-vezetéket biztosít, a grafikus alrendszer számára fenntartott 16 sáv kétszer 8 arányban is megosztható két PEG aljzat között.

Újdonság az ULI részéről a Serial ATA II szabvány támogatása; a SATA-merevlemezek JBOD, illetve RAID 0, 1, 0+1 és 5 tömbökbe is rendezhetők. A chip ezenkívül két IDE-csatornával, High Definiton Audióval, hagyományos PCI busszal, Fast Ethernet és nyolc USB 2.0 interfésszel szolgál. Az M1697 TPM modulokkal is képes együttműködni. Az új ULI termék vásárlói között található az Asus, az Abit, az Albatron, az ASRock, a Gigabyte és most már az ECS is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ULI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés