Hirdetés

Kompakt komponenseket leplezett le a Colorful

A 182 mm hosszú GeForce RTX 3060 Mini mellett a két színben elérhető CVN B560I alaplapokról is lehullt a lepel.

A Colorful kompakt számítógépes konfigurációkba szánt alkatrészek bemutatásával kezdte a hetet, hiszen a cég a mai napon két Mini-ITX formátumú alaplappal és a mindössze 182 mm hosszú, 2 slotot foglaló iGame GeForce RTX 3060 Mini OC 12G L videokártyával bővítette palettáját.


[+]

A kártya fehér-ezüst színű megjelenéssel büszkélkedhet, amelyet a felső élen egy RGB-s fénysávval pimpeltek fel a mérnökök, a csatlakozók felőli oldal viszont már nem sokban tér el a többi GeForce RTX 3060 megoldástól, ugyanis ezúttal is három DisplayPort és egyetlen HDMI kimenetet kell beosztanunk. A 170 wattos TDP-vel, 8 tűs tápcsatlakozóval és 12 GB VRAM-mal rendelkező kártya az 1703 MHz-es referenciaérték helyett alapesetben 1777 MHz-es GPU Boost órajelre képes, ami a One-Key OC módot használva 1792 MHz-ig is feltornászható.


[+]

Az manapság talán már nem meglepetés, hogy a grafikus kártyák esetében ajánlott árat sem adnak meg a gyártók, de a fekete-ezüst CVN B560I Gaming és a fehér-ezüst CVN B560I Gaming Frozen vételárával kapcsolatban már nem hallgatott a gyártó, az említett alaplapok árcéduláján 185, illetve 195 dolláros összeget láthatunk. Ezért a pénzért cserébe Mini-ITX kialakítást, x16-os PCI Express 4.0-s bővítőhelyet és két darab DDR4 memóriafoglalatot kapunk, amelyet négy SATA 3 port, egy M.2 slot és 6+2 fázisos VRM egység egészít ki.

A 10. és 11. generációs Intel Core processzorokkal használható komponens beépített Wi-Fi 6 modult és dedikált ARGB csatlakozót is kapott, a hűtésen pedig a B460-as elődén lévőkhöz képest nagyobb bordákkal igyekeztek javítani. A hátoldalon a Gigabit Etherneten és a HDMI, illetve DisplayPort képkimeneteken kívül két-két USB 2.0 és 3.2 Type-A csatlakozót találunk, de akadt itt hely még egy USB 3.2 Type-C portnak, nem beszélve a hatcsatornás hangkodek kivezetéseiről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés