Hirdetés

Jin és jang: kompakt inteles alaplap duett a Colorfultól

A 17 x 17 cm-es, középkategóriás modellek csupán a hálózati chipjük fajtájában és színükben térnek el egymástól.

A Colorful két LGA1700-as foglalatot használó, Mini-ITX formátumú deszkával bővítette kínálatát, amelyek a CVN B660I Gaming V20, illetve CVN B660I Gaming Frozen V20 neveket kapták, és 155, valamint 160 dolláros áron elvileg már megvásárolhatók.


[+]

Az Intel B660-as vezérlőhíddal és 8+1 fázisos, bordázattal fedett Dr. MOS VRM-mel szerelt megoldások két DIMM foglalatába legfeljebb 64 GB DDR4 memóriát pakolhatunk, amit aztán 4600 MHz-es effektív órajelig húzhatunk, ha a modulok (és persze a processzorunk) engedik.


[+]

A x16-os PCI Express 5.0 sínt fémmel erősítették meg a tervezők, és háttértárolóinkat a négy SATA porton kívül két M.2 2280 slot várja, amelyek közül az elsődleges, bordával fedett példányba PCI Express 4.0-s vagy 3.0-s, illetve SATA interfészes meghajtót egyaránt csatlakoztathatunk, ám a túloldalon tanyázó, másodlagos aljzat csak PCI Express 3.0-s adattárakat támogat.


[+]

Az Intel AX201-es Wi-Fi 6-tal és 5.1-es Bluetooth-szal ellátott újoncok fekete variánsára Intel i219V kontroller hajtotta gigabites Ethernet, a fehér Frozen kivitelre pedig 2,5 gigabites, Realtek vezérlős LAN került. A hangkodek tekintetében meglehetősen szűkszavú a sajtóanyag, ugyanis mindössze annyit árulnak el róla, hogy hatcsatornás, de az egyértelmű, hogy valamilyen Realtek lapkáról van szó.


[+]

A beépítést megkönnyítő, fixált I/O pajzson egy DisplayPort, egy HDMI kimenet, egy USB 3.2 Gen1 Type-C, két USB 3.0, meg négy USB 2.0 kapu található az RJ-45 konnektoron, a két antenna csatolón, a három audio jacken és a Clear CMOS gombon kívül. Rendszerhűtő ventilátorok számára egyetlen PWM tüskesor áll rendelkezésre, miközben LED-ekkel megszórt ketyeréink fényeit egy háromtűs, 5 voltos ARGB headerrel címezhetjük, és az előlapi kivezetések között is tiszteletét teszi a 10 Gbps-os Type-C.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés