Hirdetés

Kompakt hangfalpárral jelentkezett a Technics

Az SB-C600 a prémium kategóriát erősíti, és valamikor ősszel érkezik.

A Technics nevéről az embereknek általában a lemezjátszók vagy erősítők jutnak eszébe, pedig a cég a kisebb hangfalak szegmensében is letette már névjegyét korábban. Konkrétan a valaha készült legelső Technics termék egy apró, kétutas hangsugárzórendszer volt 1965-ben, a formavilága pedig akkoriban kifejezetten innovatívnak, különlegesnek számított.

A cég most azt jelentette be, hogy egy ilyen berendezéssel bővíti eszközparkját, az SB-C600 típusjelzésű modell személyében. A gyártótól kapott információk értelmében a 15 cm-es nagy átmérőjű mély-középsugárzóval és egy 25 mm-es alumíniumdómos magassugárzóval ellátott készülék egy kompakt, kétutas bass reflex hangsugárzó, amely a „Linear Phase” elven működő, egyedi koaxiális sugárzóval nyújt pontforrást. Ez az eljárás elméletileg elnyomja a nemkívánatos fáziszavarokat, így átmenet nélkül egyesíthető a közép és magas tartomány, hogy természetes, torzításmentes hangzás jöhessen létre.

Arra is odafigyeltek, hogy az előlapi basszusnyílás légáramlás-elemzés felhasználásával készült precíz légörvényképző kialakítása megszünteti a felesleges légáramlásból képződő zajokat. Mindemellett a merev hangláda és a belső sugárzórögzítő konzol elnyomja a rezgéseket, hogy csak a tökéletes időzítéssel és hangtérrel rendelkező, természetes hangzás legyen hallható.

Ez mind remekül hangzik, de a Technics SB-C600-ra Európában minimum novemberig kell várni, és azt sem lehet tudni, hogy mennyit kérnek majd el érte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés