Komoly tempót kínál a Marvell új SSD-vezérlője

A Marvell bemutatta új SSD-vezérlőjét, amely a 88SS1093-as jelzést viseli és igen gyors, 2-4 GB/s-os adatátviteli tempót is elbír. Az NVMe 1.1-es specifikációknak is megfelelő lapka három processzormaggal rendelkezik és 4 darab PCI Express 3.0-s csatornát képes használni.

Marvell 88SS1093 NVMe

Az új vezérlő természetesen támogatja az SLC, MLC és TLC NAND, illetve V-NAND flashmemóriákat, továbbá a rendszer része a saját fejlesztésű, NANDEdge LDPC hibajavítás, amely növeli az elérhető élettartamot. A 28 nm-es gyártástechnológiával készül 88SS1093-assal 2 TB-os SSD-k is építhetők, valamint a SRIS támogatásnak hála megoldott a SATA Express támogatása is méghozzá PCI Express 3.0-s sebességgel. Mindemellett a vezérlő használható M.2 formátumú, valamint hagyományos 2,5 colos SSD-khez is.

A Marvell 88SS1093-as vezérlő mintáit már rendelhetik az érdeklődők. Elsődlegesen a nagyvállalati SSD-k szempontjából lehet számítani az új lapka használatára, de a következő évben már végfelhasználói szintre is eljuthat bizonyos termékekben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés