Hirdetés

Nem minden tekintetben alkot maradandót a Kodak zord külsejű miniprojektora

A tenyérnyi masina rendelkezik saját hangszóróval, támogatja a képernyőtükrözést, viszont a felbontása és a fényereje nem az igazi.

A Kodak bejelentette, hogy egy újabb hordozható, igen kis méretű projektorral lép színre az első negyedévben, méghozzá 290 dolláros, azaz mintegy 73 000 forintos áron. A DLP technológiára épülő kocka formájú Pocket Wireless Pico Projector éleinek hossza 5,3 centiméter, a tömege pedig mindössze 172 gramm.

Kodak Pocket Wireless Pico Projector
Kodak Pocket Wireless Pico Projector [+]

Rendelkezik beépített, kis teljesítményű, 1 wattos monó hangrendszerrel, azaz nem kell hozzá feltétlenül hangszórót csatlakoztatni. Található rajta egy-egy HDMI, 3,5 mm analóg hang-, valamint USB csatlakozó, továbbá a microSD szabványú memóriakártyákat támogató kártyaolvasó sem hiányzik. Utóbbi kettő segítségével lehet eljuttatni az előre telepített médialejátszóra a filmeket, képeket vagy zeneszámokat. A terméket a tervezők ellátták beépített Wi-Fivel, aminek hála lehetőséget ad a képernyőtükrözés funkció használatára. Van még saját, 2500 mAh akkumulátorral is, így a rendszer használatához nem kell feltétlenül a hálózati áramforráshoz jutni.

Kodak Pocket Wireless Pico Projector
Kodak Pocket Wireless Pico Projector [+]

Az alkalmazott LED fényforrás élettartama 30 000 óra, és jár mellé egy távirányító is, ami megkönnyíti a kezelését. 2,5 méteres távolságából 100 hüvelykes kép kivetítésére képes, másfél méterről pedig 55 hüvelykes kép hozható létre a segítségével. Ez eddig mind szép és jó, azonban a natív felbontás csak 854x480 képpont, a kontrasztarány 1000:1, a maximális fényáram pedig csupán 100 ANSI lumen. Az említett értékek sajnos kevésnek tűnnek, utóbbi például azt jelenti, hogy gyakorlatilag csak tökéletesen sötét helyiségben lehet bevetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Kodak

Előzmények

Hirdetés