Kiszivárgott egy tervezői kép az első kepleres GeForce-ról

Az elmúlt héten foglaltuk össze az ismert információkat a 600-as GeForce szériáról, és megemlítettük a GK107 kódnevű GPU-t, mely az első új generációs GeForce alapja lehet. Mára kiszivárgott egy tervezői kép is egy asztali piacra szánt VGA-ról, melyből a hírek szerint lesz egy D14M2-2 és egy D14P1-10 jelzésű variáns. Előbbi a GK107-200 jelzésű GPU-t használja, melyhez DDR3 szabványú memória társítható, míg az utóbbi megoldáson található lapkán a GK107-300 lesz olvasható, és ez jelenti majd a GDDR3 és a GDDR5 szabványú memóriák használatának lehetőségét.

A tervek alapján látható, hogy a VGA meglehetősen apró megoldás, azaz tökéletes lehet az olcsóbb termékek közé. A GK107 valószínűleg 128 bites memóriabuszt használ majd, ami ebben a kategóriában elegendő. A hátlapra két DVI és egy HDMI van tervezve, de ezt a gyártópartnerek lényegében átértékelhetik, így még a DisplayPort interfész is elképzelhető.


(forrás: VR-Zone) [+]

Az NVIDIA stratégiája érdekes, ugyanis a GK107 pont olyan fejlesztés, mely nem tekinthető az új generációs AMD termékskála közvetlen kihívójának. Lényegében a 100 dollár alatti terepre érkezhet, vagyis pont oda, ahol az AMD nem frissíti az előző generációs megoldásokat. Ez eléggé leegyszerűsíti a helyzetet, hiszen egy 28 nm-es GPU minden bizonnyal jobb alternatíva lesz egy 40 nm-esnél.

Egyre biztosabb tehát, hogy az első kepleres GPU a GK107 lesz, mely a mobil vonal mellett az asztali piacot is megtámadja, illetve az is elképzelhető, hogy olcsóbb mobil Quadro kártyák is épülnek majd rá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés