Hirdetés

Kiszivárgott a Panasonic Lumix S5 dizájnja és specifikációja

Egy viszonylag megbízhatónak számító Twitter-felhasználó osztotta meg a japánok új, belépőkategóriás full-frame vázának részleteit.

Frissítés: időközben kikerült a Lumix Instagram-oldalra egy kép, mely megerősíti a Lumix S5 nevet és a hivatalos bemutató idejét: szeptember 2-án, magyar idő szerint délután 4 órakor minden kiderül az új vázról..

 


(forrás: Lumix Instagram) [+]

Most, hogy már minden nagy gyártó komolyan képviselteti magát a MILC vázak piacán, végre elkezdődött a verseny a vásárlók kegyeiért és úgy tűnik, hogy a Canon EOS R6 és a Nikon Z5 után egy újabb kedvező árú, full frame szenzorral szerelt gépet üdvözölhetünk, ezúttal a Panasonic műhelyéből.

A nokishita_c Twitter-felhasználó által közzétett információk alapján az újdonságot Lumix S5-nek fogják hívni, ezzel egyértelművé téve, hogy a váz a tavaly piacra került Lumix S1, S1R és S1H modellekkel kerül egy családba. A magasabb számozás ellenére az S5 elméletileg egy olcsóbb modellnek számít majd, a kiszivárgott specifikációk szerint azonban a szenzor ugyanaz a 24,2 megapixeles felbontású példány lesz, ami az S1-ben is dolgozik, a képminőséget tekintve tehát valószínűleg nem lesz nagy eltérés a két gép között. Ami változhat, az például a váz anyaga, hiszen az S5 akkumulátorral és SD memóriakártyával sem fog többet nyomni a mérlegen, mint 714 gramm, ez pedig az S1 több, mint 1 kilogrammos tömegénél 300 grammal kevesebb, ebből kiindulva pedig a magnéziumötvözetet nagyjából el is felejthetjük. Az eltérő anyaghasználat ellenére az időjárásálló kivitel megmarad, ahogy természetesen az L-bajonetten sem változtatnak, a kiszivárgott, sejtelmes kép alapján viszont a váz teteje biztosan eltér majd a többi modelltől, hiszen a státuszkijelző helyén itt már egy vezérlőtárcsát találunk.

A specifikációkból kiderül még, hogy az S5 is rendelkezni fog beépített szenzorstabilizátorral, ami természetesen együtt tud majd működni a Dual I.S-kompatibilis objektívek stabilizátorával, ezzel elérve az akár -6 FÉ hatékonyságot, de a táblázat alapján a DFD fókuszrendszert, a 2,36 millió pixel felbontású OLED keresőt, illetve a dupla SDXC kártyafoglalatot és az USB Type-C csatlakozót is biztosra vehetjük. Persze a fenti információk csak a Lumix S5 hivatalos bejelentése után válnak biztossá, amire remélhetőleg már nem kell sokat várnunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés