Hirdetés

Kisméretű streamer PC-vel lepte meg a piacot a Cooler Master

A 2 kg-nál is könnyebb, hordozható eszköz streamelésre, rögzítésre és mindezek vezérlésére is alkalmas.

A Cooler Master egy olyan termékkel bővítette portfólióját, amire egyáltalán nem számítottunk, a StreamEnjin ugyanis egy streamelésre alkalmas All-in-One eszköz, de hasonlót hamarabb vártunk volna az Elgatótól, vagy a profiknak szánt, igen borsos áron kínált, hasonló megoldásokat gyártó Blackmagic Designtól.


[+]

A 288,5 x 189,9 x 96,6 mm kiterjedésű, 1,89 kg tömegű, hordozásra alkalmas StreamEnjin gyakorlatilag egy olyan, kompakt streamer PC, amin dedikált vezérlőegységek is helyet kaptak, ezek segítségével – többek közt – valós időben váltogathatunk 8, előre beállított jelenetünk között, míg a tárcsával és a sliderrel a hangerőket állítgathatjuk.


[+]

Az eszköz beépített kijelzővel nem rendelkezik, ezt a funkciót az USB kapcsolaton keresztül csatlakoztatott, Apple iPadünk láthatja el, amire elérhető a Cooler Master saját streamer alkalmazása. Ezzel a programmal egyszerre akár két helyre is közvetíthetünk a Twitch-YouTube-Facebook szentháromságból, de a stream beállításain felül a források elrendezését is ezen a felületen keresztül végezhetjük el.


[+]

Hátul többféle portot is találunk, köztük egy 1080p-s és egy 4K-s forrásokat támogató HDMI bemenettel, illetve az azokhoz tartozó kimenettel, valamint egy ötödik HDMI-vel, ami az élőkép monitorozására alkalmas. Nem hiányzik majd a Gigabit Ethernet csatlakozó, továbbá a külső meghajtók kezelésére szolgáló USB 3.2 port sem (amire rögzíthetjük is a közvetített tartalmat), de találunk itt még kétcsatornás RCA, illetve egy 6,3 milliméteres TRS jack bemenetet is, míg a gép bal oldalán egy monitorozásra használható, 3,5 milliméteres jack kimenet zárja a sort.

[+]

Azt konkrétan nem részletezi a termékoldal, hogy a burkolat alatt milyen hardverelemek dolgoznak, az viszont biztos, hogy nagyjából 1000 dolláros összeget kell érte fizetnünk, az Amazon legalábbis nagyjából ilyen áron listázza a Cooler Master újdonságát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés