Hirdetés

IFA 2018: kipróbáltuk a Sony tévék mágikus hangrendszerének új verzióját

A dupla mélysugárzót tartalmazó Acoustic Surface Audio+ esetében a hangok a panel rezegtetésével keletkeznek.

A Sony tavaly mutatta be az Acoustic Surface névre hallgató megoldását, amely az A1 OLED televízióba épített speciális hangrendszer. Nincsenek benne ugyanis a magas- és középtartományú hangok visszaadását szolgáló hagyományos hangsugárzók, hanem úgynevezett Actuatorok segítségével magát a panelt rezegtetik meg, és így állítják elő a tartalomhoz tartozó hangélményt.

Sony Acoustic Surface Audio+
Sony Acoustic Surface Audio+ [+]

A vállalat idén nyáron előállt egy új csúcskategóriás OLED televízióval, a Master családba tartozó AF9 személyében, amelynél nem csak a képfeldolgozó processzor, hanem az Acoustic Surface is megújult. Acoustic Surface Audio+ esetében az előddel ellentétben már két mélysugárzó található az elektronikát is tartalmazó hátsó támasz két oldalán. És a kettő helyett három Actuatort pakoltak a kijelző mögé, hiszen a jobb és a bal szél mellett került egy középre is. Ennek köszönhetően a készülék elméletben már a center hangsugárzó megszólalását is képes reprodukálni. Sőt, papíron jobban is teljesít mint egy hagyományos, hangszórókból álló rendszer, hiszen a a centert nem kell a tévé alá betenni, a hangok pontosan középről szólnak.


[+]

A berlini IFA kiállításon egy hátsó, csak a szakmai látogatók előtt megnyitott szobában volt alkalmunk kipróbálni működés közben is ezt az új rendszert, ráadásul úgy, hogy összehasonlíthattuk a régivel. Nos, ennek alapján volt értelme a fejlesztésbe ölt időnek és energiának. Az Acoustic Surface Audio+ ugyanis hallhatóan jobb, pontosabb, gazdagabb megszólalást produkált, mint az előd. Ez azt is jelenti, hogy az AF9 e téren is lefőzi a korábban nagy sikert aratott A1-et, ami egyébként mind a mai napig egy elég jó televíziónak számít. Viszont, hogy teljesen őszinte legyek, a beépített hangrendszerrel rendelkező televízióknál az etalont jelentő Panasonic FZ950-t még ez a frissített megoldás sem pipálja le. Annak Technics Blade soundbarja továbbra is visz mindent!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés