Hirdetés

Kipróbálható az Unreal Engine 5

Egyelőre persze csak korai hozzáférésű verzióról van szó, de az újítások kipróbálhatók benne.

Az Epic Games az előző év közepén leplezte le az Unreal Engine 5-öt, amely most elérhetővé vált korai hozzáférésű verzióban, méghozzá az Epic Launcheren keresztül. Itt persze hozzá kell tenni, hogy az új videojáték-motor egyelőre még számos limitáció mellett működik, de a vállalkozókedvűek kipróbálhatják.

Az Epic Games egy 100 GB-os Valley of the Ancient nevű demóprojektet is kínál, amelyben meg lehet ismerni a rendszer fő újításait, ezekről a korábban linkelt hírben szereplő videóban már beszélt a cég. Ugyanakkor érdemes kiemelni egy most ismertetett újdonságot, amely a Temporal Super Resolution nevet viseli. Ennek segítségével a leképező egy alacsonyabb felbontáson számolt képet tud magasabb felbontásúvá skálázni, ami fontos tényező a jó teljesítmény elérése érdekében. Ez tulajdonképpen az Epic saját felskálázó megoldása, ráadásul elég jól működik, amit az alábbi összehasonlítás prezentál is.

Unreal Engine 5 natív 4K-s minőség, valamint 1080p-ről 4K-ra való felskálázás Temporal Super ResolutionnelUnreal Engine 5 natív 4K-s minőség, valamint 1080p-ről 4K-ra való felskálázás Temporal Super Resolutionnel Unreal Engine 5 natív 4K-s minőség, valamint 1080p-ről 4K-ra való felskálázás Temporal Super Resolutionnel [+]

A tervek szerint az Unreal Engine 5 a következő év első felében kész, addig pedig a most megjelent, korai hozzáférésű verzióhoz jönnek majd a frissítések.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés