Hirdetés

Kioxia BG5: olcsósított SSD PCI Express 4.0-val

A hardvert elsősorban ultravékony PC-kbe, IoT eszközökbe, illetve az adatközpontok szerver boot meghajtójának szánják.

A Kioxia legújabb, x4-es PCI Express 4.0-s interfészt használó SSD-je a BG5 elnevezést kapta, és a gyártó 5. generációs, 112 cellarétegű BiCS 3D flash TLC NAND flash lapkáival a fedélzetén érkezik. A VML (virtual multi-LUN) támogatással felvértezett tároló tervezésekor fontos tényező volt a költséghatékonyság, ezért a mérnökök DRAM helyett a HMB technológiát alkalmazták, azaz az M.2 2230-as, illetve M.2 2280-as formátumban készülő meghajtó a rendszermemóriából csíp le magának pufferelési célokra.


[+]

Az SLC gyorsítótárazásra képes újdonság szekvenciális olvasásának/írásának 3,5/2,9 GB/s a plafonja, ami a véletlenszerű lemezműveletek végzésekor mintegy 500 000/450 000 IOPS-ot jelent. Ehhez a teljesítményhez alapból elég volna a 3.0-s PCI Express szabvány, ellenben megesik, hogy az OEM-ek/rendszerintegrátorok csak két sávot allokálnak az adattár számára, és az még így is hozhatja a fentebb leírt értékeket. Természetesen a biztonságot érintő specifikációk sem lettek elhanyagolva, hiszen a TCG Pyrite és TCG Opal titkosítások mellett az E2E adatvédelmet, illetve a PLN támogatást is kipipálhatjuk a Kioxia üdvöskéjének arzenáljában.

Az 1.4-es NVMe protokollal operáló, öntitkosító (SED) megoldások 256 és 512 GB-os, valamint 1 TB-os kapacitással jönnek, és mintáik már a vállalat kiválasztott ügyfeleinél vannak, szóval jövőre viszontláthatjuk őket végfelhasználói termékekben is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés