Hirdetés

Már most bejelentette a Computexen érkező memóriáit a Kingmax

Az asztali és a mobil piac is megkapja a maga DDR4-es, viszonylag magas órajelen üzemelő moduljait.

A Kingmax már most elkezdte a Computexre való felkészülést, ugyanis jó előre bejelentették, hogy a tajvani rendezvényen frissítik a ZEUS márkanév alatt futó memóriáikat. Egészen pontosan az eddigi DDR4-es megoldások mellé érkezik egy 3600 MHz-es effektív órajelen üzemelő, CL 17-es időzítésű verzió. A 4, 8 és 16 GB-os modulokon a memórialapkák 1,35 V-on működnek, és fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2400 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de az említett termékek XMP-t támogatnak, amivel az effektív órajel, illetve a feszültség magasabb is lehet. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

A ZEUS sorozatra jellemző vörös, kék és arany színben elérhető hűtőborda megmarad, és erre figyelni kell, mert ennek a magassága megakadályozhatja az egyes processzorhűtők használatát.

A vállalat egy DDR4-es SO-DIMM csomaggal is készül, amely maximum 16 GB-os kapacitással lesz elérhető, effektív 3 GHz-en ketyeg, és 1,2 V-os feszültséget kap, amivel CL16-os időzítésre képes. Ennél a memóriánál kritikus tényező az adott notebook paraméterezhetősége, ugyanis a 3 GHz-es órajel a mobil gép és a mobil processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést. Az pedig különösen rontja a helyzetet a mobil piacon, hogy a legtöbb notebookgyártó még a BIOS-ban sem teszi lehetővé a memória-órajel állítását, vagyis a felhasználók képtelenek beállítani a 2133 MHz-es effektív órajel feletti paramétert. Fontos tehát, hogy a notebook BIOS-ában legyen erre egy megfelelő paraméter.

A Kingmax az új DDR4-es memóriákat a Computexen fogja hivatalosan bemutatni.

Előzmények

Hirdetés