Hirdetés

Egyszerű, de nagyszerű memóriacsomagokkal újít a Kingmax

A Kingmax is beszáll a négycsatornás memóriacsomagok versenyébe, ám a vállalat inkább a pénztárcák kímélését tartja fontosnak, mintsem a méretes hűtőbordákkal, illetve az egyéb extrákkal való villogást. Az kérdéses, hogy egy méregdrága X79-es alaplap és egy szintén nem aprópénzért vehető Sandy Bridge-E processzor mellett mennyire jó döntés, de elképzelhető, hogy pár vásárló pont a memórián fog spórolni.

Az új modulok TinyBGA tokozású DDR3-as chipekre építenek, melyek 1,5 és 1,6 V-os feszültségen üzemelhetnek. Az effektív órajel esetében 1333, 1600, 2000 és 2200 MHz-es csomagokat lehet választani. Az első három paraméterhez CL 9-es, míg a legmagasabb órajelhez CL 10-es időzítés tartozik. A négycsatornás szettek 4, 8 és 16 GB-os összkapacitást kínálnak majd.

A Kingmax újdonságai támogatják az Intel XMP technológiát, továbbá az úgynevezett Nano Thermal Dissipation hűtést alkalmazzák, ami lényegében egy felkent, láthatatlan felület a memórialapkák tetején. A vállalat szerint ez a hővezető réteg 2°C-kal alacsonyabb hőmérsékletet eredményez, aminek hála hűtőborda nélkül elérhetők a fentebb említett órajelek.

Az élettartam garanciával érkező csomagok szállítása hamarosan megkezdődik, ám az árazásról még nincs konkrét adat, de a vállalat a konkurenseknél alacsonyabb árcédulákat ígér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés