Hirdetés

"Egy mechanikus gamer billentyűzetet kérek" - "Két fél lett, maradhat?"

A Kinesis Gaming megpróbálkozik a játékos szegmensben is a ritka kialakítású beviteli eszközzel.

Nem világújdonságot jelentett be a Kinesis Gaming, amikor előrukkolt a FreeStyle Edge billentyűzettel, már csak azért sem, mert egyrészt láttunk már kettéhasított klaviatúrát, illetve volt már elődje ennek az eszköznek is – FreeStyle2 névvel. A Kickstarteren 50 000 dollárt megcélzó cég viszont kicsit újragondolta a témát, és kifejezetten a játékosokra koncentrált, amikor megtervezte saját megoldását.


[+]

Alap, hogy ennek megfelelően mechanikus kapcsolókra gondoltak, konkrétan a Cherry MX Red, Brown és Blue trióra, amelyeket egyenként világítanának meg 9 szinten állítható kék LED-ekkel, valamint elhagynák a numerikus részt, így jócskán csökkentve a méreten. Az USB-s beviteli eszközre természetesen jutna 4 MB fedélzeti memória, így makrózás is lenne, sőt nyolc extra gomb is kerültne a bal oldalra, plusz a második réteget előcsalogató Fn és a fényerőállító gomb páros is ide kerülne. Érdemes egyébként tanulmányozni a várható kiosztást, a gombok formáját és méretét is, mert nem mindegyik mondható tradicionálisnak. Mindenesetre – véleményünk szerint – a kurzorgombokat érdemes lenne jobban elkülöníteni.


[+]

A makrózás és a beállítások elvégzése szoftveres úton lehetséges, de a FreeSytle Edge esetében ezt úgy oldanák meg, hogy semmit se kelljen telepíteni, közvetlenül a billentyűzetbe épített tárolóról futna a program. Az apró szoftver egyébként teljes szabadságot adhat, mind a 95 gomb újra kiosztható, tízféle kiosztást képes lenne elmenteni, emellett a már említett makrózás is kivitelezhető, továbbá lehetne szöszölni a háttérvilágítás fényerejével és az együttesen lenyomott gombok érzékelésének beállításával.

Érdemes egy kicsit még a kialakítással is foglalkozni: az alapötlet onnan jött, hogy játéknál nem mindig használjuk ki a teljes billentyűzetet, így feleslegesen foglalja a helyet, de olyan eset is lehet, hogy van akinek kényelmesebb, ha a két felet nagyobb távolságra tudja tenni egymástól – ezt csak az összekötő kábel korlátozza 50 centiméterben – és közé tud tenni valamit. Ugyanakkor a kényelemről sem akartak lemondani, ezért mindkét félhez járna leválasztható csuklótámasz, ezenfelül extra kiegészítőként megvásárolható a Lift Kit is, amivel a két fél külön-külön megemelhető 5, 10 vagy 15 fokban – ekkor viszont nem elhagyható a csuklótámasz.


[+]

A FreeStyle Edge nem a filléres kategória lesz, ugyanis 219 dollárt kérnének érte (a támogatóknak persze olcsóbb lesz), amihez ha igényeljük a Lift Kitet, akkor további 30 dollárral nő a végösszeg. Már amennyiben a projekt befut a Kickstarteren, ahol a kitűzött 50 000 dolláros össze nagyobbik fele már megvan, és még 28 napig tart a kalapozás. Amennyiben célt ér a Kinesis Gaming, úgy a támogatók július-augusztus tájékán hozzájuthatnak a termékhez, míg a sorozatgyártásból származó példányok árusítása csak szeptemberben kezdődne.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés