Hirdetés

Kínába költöznek az alaplapgyártók

A jelenlegi becslések szerint az év végére a négy alaplapgyártó termékeinek közel a fele Kínában fog készülni. Az Asus, az ECS, a Gigabyte és az MSI szerint ma már Kínában hasonló minőségű termékek készíthetők, mint Tajvanon.

Az ECS például nemrég eladta egyik tajvani gyárát az Asusnak és jelenleg minden alaplapot Dél-Kínában gyárt. Az ECS gyártókapacitása 1,8-2 millió alaplap havonta. Ez az adat is azt bizonyítja, hogy igenis egyre inkább megéri a cégeknek Kínába telepíteniük üzemeiket.

Az Asus szintén Kína felé nyit, a Jiangsu tartománybeli, Suzhou-ban lévő üzem elkészülte után akár hárommillió Asus-"deszka" hagyhatja majd el a vállalat üzemeit, ebből 1,5 millió Kínában készül majd.

Az MSI az eddig Chongho-ban (Tajvan) lévő üzemét félig már áttelepítette Suzhou-ba, így a cégnek már 29(!) üzeme van Kínában, így nem csodálkozhatunk azon, hogy az MSI-alaplapok fele is már innen származik.

A sorból még a Gigabyte lóg ki a leginkább, hiszen "csak" a termékeinek 30 százaléka készül Kínában, ám a folyamat itt is megfigyelhető. A vállalat ugyanis fokozatosan telepíti át a Tajvanban lévő gyárakat Dongguanba (Guangdong tartomány, Kína). A jelenlegi havi 1,15 millió darabos gyártókapacitást pedig az év végéig fel akarják "futtatni" havonta 1,5 millió alaplapra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés