Hirdetés

Kimerültek az Intel készletei a H310-es vezérlőhídból?

A DigiTimes értesülései szerint a vállalat szűkös 14 nm-es gyártókapacitással küzd.

Az Intel még áprilisban jelentette be az új asztali Coffee Lake processzorflottát, amelyekkel párhuzamosan megérkeztek az olcsóbb 300-as sorozatú vezérlőhidak is. Ezek között megtalálható volt a H310-es verzió, ami nem tud sokat, de alapvetően rendkívül népszerű a rendszerintegrátorok körében, mivel a korlátozott képességeihez alacsony ár is társul. Ez pedig nagyon fontos, hiszen már pénztárcabarát Coffee Lake CPU-kat is lehet vásárolni, az abszolút belépő szintű gépeknél pedig értelemszerűen a teljes konfigurációnál a legolcsóbb komponenseket veszik figyelembe.

A DigiTimes értesülései szerint azonban a H310-es vezérlőhídból egy hónapon belül kimerült a készlet, ami kifejezetten problémás, mivel így az alacsony árú Coffee Lake CPU-khoz nem lehet megvásárolni a legolcsóbb alaplapokat. Az alaplapgyártók számára természetesen használható a hasonló piacot célzó B360 is, de ez a lapka némileg drágább, és a belépőszinten ezek a különbségek számítanak.

A DigiTimes úgy tudja, hogy a H310-es vezérlőhídból az ellátás legkésőbb júliusra áll helyre, tehát maga a probléma csupán időszakos. A gondot állítólag az idézte elő, hogy az Intel a vezérlőhídjainál is átállt a 14 nm-es node-ra, de amikor ezt eltervezték, akkor még úgy volt, hogy mostanra már 10 nm-es processzorokat is fognak gyártani. Ezek viszont folyamatosan csúsznak, így a CPU-k tekintetében továbbra is a 14 nm-es gyártósorok vannak terhelve, így pedig már egyszerűen kevés a gyártókapacitás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés