Hirdetés

Lecsapott az Intel Wi-Fi 6-os vezérlőjére a Killer

Az AX1650-es jelölésű fejlesztés komoly szolgáltatásokkal vértezi fel az érintett hardvert.

Az Intel még a hónap elején mutatta be az Wi-Fi 6 AX200-as vezérlőt, amely a vállalat első, IEEE 802.11ax-es szabványt támogató Wi-Fi modulja. A Rivet Networks leányvállalatának számító Killer most erre csapott le, és saját szolgáltatásokat fejlesztettek rá, aminek keretében Wi-Fi 6 AX1650-es jelöléssel árulják majd a Santa Clara-i partnerük némileg módosított hardverét.


[+]

A nyers képességek tekintetében nincs igazán különbség az alapul szolgáló vezérlőhöz képest, így az AX1650 is 2,4 Gbps-os tempót tesz elérhetővé, és 2x2 MU-MIMO antennákkal kezeli a 2,4 és 5 GHz-es sávokat.


[+]

A lényeg igazából a Killer szolgáltatásiból jön, konkrétan az Advanced Stream Detection, a Killer Intelligence Engine, illetve a saját, csomagpriorizálást végző motor működésének köszönhetően. Ezekkel a funkciókkal a rendszer hatékonyabban képes a vezeték nélküli hálózat forgalmát menedzselni, illetve a problémákról tájékoztatja a felhasználót. A hátteret a szoftverek mellett egy saját hardver adja, amely elemzi az adatforgalmat, majd megpróbálja a legalacsonyabb késleltetésű útvonalakat választani a csomagok célba juttatására.

A Killer Wi-Fi 6 AX1650 már elérhető a gyártók számára, és a Dell már rendelt is belőle, vagyis az érintett vállalat termékeiben hamarosan feltűnhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés