Hirdetés

Kicsi a bors, de Shuttle

A kisméretű asztali számítógépek építőjének egyik éllovasa, a Shuttle bejelentette a Prima sorozat legújabb modelljét, az SX58H7-et. Az SFF méretű, fényes feketére festett alumíniumházikóban igazi szörnyeteg lapul, ugyanis a cégnek sikerült belegyömöszölnie egy X58 chipsetes alaplapot, ezáltal az összes jelenleg kapható Intel Core i7 processzor fogadására képes, a memóriamodulokat pedig 3+1 foglalat várja maximum 16 GB kapacitásig.

Ha mindez nem lenne elég, a 325 x 208 x 189 mm méretű ház belsejében található két tizenhatszoros PCI Express 2.0 csatlakozóban két videokártya is helyet kaphat, gyártótól függően CrossFireX vagy SLI kialakításban. Mindezeket az alkatrészeket táplálni is kell, ezért a Shuttle egy 80Plus Bronz minősítésű, 500 watt teljesítmény leadására képes tápegységgel szerelte fel, a részegységek hűtéséről pedig az Integrated Cooling Evolution (I.C.Evo) fantázianevű, hőkamrákat és hőcsöveket egyaránt felhasználó egység gondoskodik.

Felszereltségében sem szerénykedik az új csúcsmodell, a meghajtókat négy SATA-300, két eSATA, egy PATA és egy floppy csatlakozó fogadja, USB 2.0 portból tizenkettő is akad, de van két Gigabit Ethernet csatlakozója és nyolccsatornás hang megszólaltatására képes integrált audiokodekje, ami analóg és digitális kimenetekkel egyaránt rendelkezik. Még egy részlet akad, amivel nem bántak szűkmarkúan a tervezők: az árcédulán is meglehetősen vastagon fogott a ceruzájuk, ugyanis kezdőára a legkisebb Core i7-920-as processzorral szerelve is 2200 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés