Hirdetés

Kéz a kézben fut be a Conroe és a Merom

A legfrissebb sajtóértesülések szerint nem kell további heteket várni az Intel vadonatúj, Core 2 Duo mobil processzorainak érkezésére, a Merom kódnévvel illetett CPU-k ugyanis már holnapután – az asztali gépekbe szánt, szintén Core 2 Duo (illetve Extreme) típusjelölést viselő Conroe hivatalos debütálásával együtt megérkeznek. Az eredeti tervek szerint csak augusztusban került volna sor a Merom bemutatkozására, ám a gyártó végül a jelek szerint úgy döntött, hogy a jelenlegi Centrino Duo platformba beilleszthető processzor piaci debütálását előrehozza.

A kezdetben öt tagból álló asztali Core 2 Duo széria mellé – melynek képességeit napokkal ezelőtt bemutattuk lapunk hasábjain – így több mobil variáns is társul, melyek szintúgy összesen öt változatban látnak majd napvilágot. Az új Core 2 Duo mobil processzorokról mindezen túl jelenleg annyit tudni, hogy bizonyos típusok a jelenlegi Core Duo változatokhoz képest megnövelt másodszintű gyorsítótárral rendelkeznek majd, valamint ezek a CPU-k az Intel mobil termékvonalának tagjai közül elsőként támogatni fogják a 64 bites utasításkiterjesztést.

Az új processzorok lábkompatibilisek lesznek a jelenleg forgalomban lévő Core Duo változatokkal, valamint azokkal egyező, 667 MHz-es FSB-t kívánnak majd, így a gyártóknak nem kell újratervezniük a Merom első változataira épülő noteszgépeiket. A jövő év elején az Intel ütemterve szerint megújul a Merom-termékvonal, az ekkor már a Santa Rosa platform részeként is elérhető processzorok 667 mellett 800 MHz-es rendszersínhez illeszkednek majd, utóbbiak értelemszerűen csak az új platformmal lesznek kompatibilisek. Az új Centrino (Duo) platform az új Core 2 Duo processzorok mellett megújult lapkakészletet és vezeték nélküli hálózati vezérlőt is kap; míg előbbi a hírek szerint már DirectX 10-kompatibilis integrált grafikával is rendelkezhet, utóbbi ismeri majd a jelenleginél elméletileg akár tízszer gyorsabb 802.11n vezeték nélküli hálózati szabványt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés